USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Фільм режисера з Волині тріумфував на показах у Брюсселі

25 Січня 2016 18:41
Фільм режисера з Волині Олеся Саніна — "Поводир", а також стрічки "Плем'я" Мирослава Слабошпицького та "Гамер" Олега Сенцова тріумфували у Брюсселі, - інформує ТСН.

Українські фільми зібрали повні зали у столиці Європейського Союзу. Фестиваль українського кіно відбувся вихідними. "Свободу Олегу Сенцову" — таким гаслом розпочинався кожен показ українських фільмів у Брюсселі. Подія, навколо якої серед самих організаторів було чимало невпевненості — чи зберуть зали стрічки, привезені з України.

"Центр мистецтв "БОЗАР" це фактично серце культурного життя Брюсселя — щодня тут відбуваються театральні прем'єри, музичні фестивалі, вистави, і от сьогодні, поруч з усім цим — українське кіно, складає іспит перед брюсельською публікою. Якщо він виявиться успішним, організатори обіцяють зробити фестиваль українського кіно в Брюсселі щорічним", - зауважив кореспондент "Радіо Свобода" Григорій Жиглов.

Рекордсмен касових сборів серез українських стрічок — фільм Олеся Саніна — "Поводир" відкрив покази. У програмі присутня також інша візитна картка сучасного українського кіно — "Плем'я". Документальні фільм про Майдан, і "Гамер" Олега Сенцова, а заклик — "Свободу Сенцову" лунав перед кожним фільмом, разом із зверненнями українських та європейських режисерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: САНІН У ЛУЦЬКУ: «ПОВОДИР» ЗНЯЛИ, ЩОБ РОЗПОВІСТИ СВІТУ ПРО УКРАЇНСЬКУ ДУШУ

"Це - перший рік фестивалю, ми вирішили зробити його "Шлях до свободи", який має і шлях до артистичної свободи, як у фильмі "Плем'я" Мирослава Слабошпицького, так і до безпосередньої свободи Олега Сенцова, який є українським режисером, який зараз мотає строк у російській тюрмі", - розповів гендиректор дистриб'юторської компанії Денис Іванов.

Кінорежисер Оліас Барко, який наразі знімає перше українсько-бельгійське фентезі, зазначив про зростаючу роль українського кіно.

"Медіа зараз зосереджені на Україні, тому люди тепер розуміють, що відбувається в Україні, вони знають правду, як ця країна намагається врятуватися, і тепер українське кіно, мистецтво, музика — починають бути більш відкритими для нас", - прокоментував Барко.

Зазначимо, усі сеанси пройшли із аншлагом, тож тепер у "Бозарі" вже думають про плани на наступний рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus