USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фіни створили сенсорний дисплей для сліпих

5 Квітня 2009 14:00
У Фінляндії фахівці з університету Тампере завершили розробку першого дисплею, текст на якому можу читати сліпі люди. За словами творців, сенсорний дисплей відтворює шрифт, схожий до шрифту Брайля, – повідомляють 5 квітня «Волинські Новини».
Прототип дисплею розроблений на основі комп’ютера Nokia 770 Internet Tablet: екран комп’ютера виконаний на основі п’єзоелектричного матеріалу, який при дотику починає вібрувати, пояснюють розробники. Різниця частот вібрації окремих точок кожного знака на екрані відтворює аналог шрифту Брайля.
Метод відтворення символу значно відрізняється від стандартного шрифту Брайля, але ті, що випробувають його, досить швидко освоюють, зазначив автор новинки Джуссі Рантала.
За його словами, при перших дослідах роботи з вібруючим екраном люди добре знайомі зі шрифтом Брайля визначали, яких літер на екрані торкається палець, у середньому за секунду, – інформує Корреспондент.
Нагадаємо, раніше компанія Asus на виставці CeBIT 2009 в Гамбурзі презентувала нові розробки в галузі технологій розпізнавання мовлення, які, за словами глави компанії, наближають кінець «ери клавіатури» у ноутбуках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus