USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

«Голова «дерибанить» землю», – власники ділянок садівничого товариства «Воротнів»

24 Квітня 2018 14:48
Голова садівничого товариства «Воротнів» Микола Ілющиць змістив кадастрові номери, тому люди оформлюють документи на ділянки, які виходять за межі кадастрових планів. Зокрема, голова особисто їх «нарізає», відповідно люди не сплачують кошти державі, оскільки цих ділянок просто немає на карті. Натомість голова ці заяви заперечує та переконує, що дискредитуючи його частина членів товариства намагається призначити іншого голову.

Про це заявили власники ділянок садівничого товариства «Воротнів» під час зборів 22 квітня.

Так, на попередніх зборах садівничого товариства Миколі Ілющицю була висловлена недовіра у зв’язку з поганим виконанням ним своїх обов’язків. Тому метою цих зборів стало внесення змін до Статуту садівничого товариства, оскільки в ньому навіть немає пункту про вибори, тому Ілющиця просто не можуть змістити. Сам голова садівничого товариства голосував за проведення зборів сьогодні, однак зібрав їх в іншому місці в той же час, аби розділити власників ділянок садівничого товариства.
У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини одна з власниць ділянки у садівничому товаристві Ірина розповіла, що голова садівничого товариства «Воротнів» Микола Ілющиць взагалі не є в правлінні та не є членом кооперативу, оскільки переписав ділянку на свого сина, тобто він не має права займати цю посаду. Зокрема, у 2012 році мали бути перевибори голови, але Ілющиць призначив сам себе, підробивши протоколи голосування.

Як розповіла представниця ініціативної групи власників ділянок у садівничому товаристві «Воротнів» Інна Стретович, у 2017 році були виявлені порушення в фінансовій діяльності товариства, зокрема розкрадання коштів та незаконна діяльність голови Миколи Ілющиця, тож власники ділянок провели маленьке розслідування всередині садівничого товариства: «В 2009 році він особисто брав 960 тисяч гривень від Олександра Башкаленка, який нині є головою обласного осередку «Опозиційного блоку» - це підтверджує заява, підписана самим головою, проте жодної фінансової документації про це немає».
З її слів, у 2012 році голова не був переобраний, адже немає протоколу про його обрання, тому від того часу свої повноваження він здійснював незаконно. Вона говорить, що він вчиняв махінації з підключенням до електромережі сторонніх осіб, внаслідок чого електроенергія не обліковується і держава недоотримує кошти. До того ж, каже представниця ініціативної групи, було виявлено, що наближеними до влади області людьми були приватизовані ділянки, на яких здійснюється господарська діяльність, проте за це не платиться жодної гривні до бюджету, зокрема ці люди розводять рибу, мають сауни та розважальні комплекси.
«Нами були виявлена підробка протоколів щодо обрання членів правління, але насправді під час тих зборів люди, підписи яких є в протоколі, навіть не були присутні. Щодо землі, то відбувається обман держави, оскільки Ілющиць змістив кадастрові номери, тобто людям, надають ділянки, які виходять за межі кадастрових планів. Він їх особисто «нарізає», відповідно люди не сплачують кошти державі, оскільки цих ділянок просто немає на карті», - зазначила Інна Стретович та додала, що він був ознайомлений зі всіма виявленими фактами, тому його просили розібратися в цьому, але він відмовився і паралельно з нашими проводить збори в іншому місці.
В коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Микола Ілющиць зазначив, що збори членів товариства не були легітимні, адже не зібралась мінімально необхідна кількість. Всі закиди він спростовує та запевняє, що жодних коштів від Башкаленка чи кого-небудь іншого він не брав, землю – не дерибанив.

«Я сам прошу прокурора, щоб він прийшов і перевірив, чи я дійсно брав гроші, бо більше не можу слухати як мене оббріхують», - каже він та додає, що він є чинним головою, бо має печатку. А перевиборів кожні 4 роки не було, мовляв, тому, що люди і так були задоволені його роботою.

«Зробив дорогу, світло, пляж, автобус №21 їздить до нас на масив, розвертається прямо біля нас. То чому люди мають бути незадоволені? Я ні в кого не взяв ні копійки, хоча мені й пропонували. Я відмовився, бо я не так вихований», - резюмує Микола Ілющиць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus