USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Голова НАБУ розповів про парадокси українських судів

4 Липня 2017 23:34
«Такої ситуації з судами, як в Україні, нема у жодній країні світу. Так, є складні справи за кордоном, я бачив відповідні кейси, але слухання у таких справах – щоденні. У підсумку за два-три місяці вони вирішуються. У нас же просто йде саботування розгляду», - переконує Артем Ситник.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (у будні 13:00-15:00 та 17:00-19:00 на телеканалі ZIK) заявив голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник коментуючи той факт, що суди місяцями, а то й по півроку не розглядають справи від детективів НАБУ.



Пан Ситник висловив переконання, що йдеться про політичний момент. «Дуже яскраво він проявився тоді, коли у справі Насірова судді не вийшли на роботу. Люди висловили свій протест проти цього. Що стосується справ, які передаються у суд, ми бачимо справу по топ-менеджменту Одеського припортового заводу – скеровується справа в суд. Судове засідання роблять закритим – для мене це рішення незрозуміле. Засідання – раз на два місяці. А при такій складній справі на цей розгляд потрібні будуть роки», – зазначив Артем Ситник.

Директор НАБУ відзначив, що справа не у тому, що суди виправдовують тих, кого звинувачує антикорупційний орган. «У нас виправдувальних вироків судді не виносять. Тому що детектив і прокурор збирають докази, яких цілком достатньо, щоб винести обвинувальний вирок. Але волі у суддів немає. Можливо, є якийсь тиск на тих із них, хто слухає ці справи. Але факт полягає в тому, що навіть прості справи роками не розглядаються», – додав гість програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 5 Липня 2017 06:50
А він ті докази бачив? Докази повинні бути законними а не зібрано купу сміття.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus