USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Горохів потопає у смітті?

8 Березня 2017 10:20
Горохів незабаром потоне у смітті? Відходами завалена навіть територія біля пам’ятника розстріляним євреям, пише «Волинь-нова».

Куди половина жителів райцентру діває непотріб зі своїх осель і подвір’їв?

Європейці, певно, мають сором, не уявляючи, як одні виконують, а інші ігнорують закон про вивіз побутових відходів. Поводження з ними в Україні, з інформації голови громадської ради Людмила Бондар, регулюється 13 законодавчими актами.

А як боротимуться з горохівчанами, в смітті котрих потопають виїзди з Горохова, території соснини, ДТСААФу, ПМК-16, старого кладовища, пам’ятника розстріляним євреям, довколишні береги і ліски? Це вирішили після тривалої дискусії.

Чому лише 50,2 % мешканців райцентру уклало зі ТзОВ «Еталон» договори про надання послуг із вивезення побутових відходів? Куди половина жителів Горохова діває непотріб зі своїх осель і подвір’їв? Як у рамках закону змусити місцян до елементарного порядку? Про це і про інше з присутніми на засіданні громадської ради вели діалог голова райдержадміністрації Любов Матвєєва, заступник Горохівського міського голови Максим Ящукевич, головний архітектор району Микола Стопачинський, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Володимир Тивонюк.

Постійну проблему стихійних сміттєзвалищ у провінційному Горохові учасники засідання назвали наслідком недосконалого українського законодавства. У європейських країнах кожен поважаючий себе громадянин не дозволить собі викинути серед вулиці бодай папірець, багатьох від подібного стримують чималі штрафи.

Зреагувавши на звернення, прийняте на попередньому засіданні громадської ради, на засіданні виконкому міської ради 1 березня цього року було створено спеціальну комісію, яка складатиме адмінпротоколи на тих горохівчан, які не укладуть договори з ТзОВ «Еталон» до 20 березня цього року.

Документ відправлятимуть у суд. Прізвища тих, хто надалі вирізнятиметься цинізмом і байдужістю, будуть оприлюднені на офіційному сайті Горохівської міської ради і опубліковані в районній газеті «Горохівський вісник», щоб платники послуг «Еталону» знали, хто за їх рахунок виносить сміття у контейнери і до трактора. Попереджувальні листи невдовзі отримають керівники організацій і установ міста.

Дискутували про подвірні обходи, міркуючи, що з ціллю заключення договорів їх могли б здійснювати з еталонівцями депутати, еталонівці і муніципали. Що ж до стихійних смітників, казали, що біля них ефективно спрацюють відеокамери і місто знатиме своїх «героїв».

Знову приглянувшись до Європи, запланували порахувати не лише вартість контейнерів із кришками, а й спеціального автомобіля, призначеного для їх вивезення.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ

Нагадаємо, секретар Луцької міської ради та член партії «Сапомоміч» Юлія Вусенко хотіла звернутись до Ігоря Коломойського з проханням вирішення «сміттєвого питання» Львова, шляхом вивезення відходів до Луцька.

Водночас, мешканці мікрорайону Рясне-1 міста Львова вкотре перекрили дорогу, протестуючи проти сміттєсортувальної лінії поблизу їхніх осель – на території колишнього заводу «Львівхімсільмаш».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
погляд Показати IP 8 Березня 2017 10:38
Садового на пл*ху
Перехожий Показати IP 8 Березня 2017 11:21
Недалеко выд Львова просто. =)
Житель Показати IP 8 Березня 2017 17:41
В мене також немає договору на вивезення побутових відходів. Коли я ста власником житла, завітав в комунгосп і надав документи про зміни власника житла, договір мені ніхто і не запропунуав, просто в базі поміняли прізвище власника і уточнили кількість мешканців. Але я сплачую кожного місяця за вивезення сміття.
Горохівчанам цинікам Показати IP 8 Березня 2017 20:02
Про який цинізм , Ви, шановні говорите? ... Та Годик і Клемба з "Еталону" більше в Польщі сидять як за містом глядять .....Документ відправлятимуть у суд. Прізвища тих, хто надалі вирізнятиметься цинізмом і байдужістю, будуть оприлюднені на офіційному сайті Горохівської міської ради і опубліковані в районній газеті «Горохівський вісник», щоб платники послуг «Еталону» знали, хто за їх рахунок виносить сміття у контейнери і до трактора. Попереджувальні листи невдовзі отримають керівники організацій і установ міста. .... давно вже потрібно про продаж землі і здачу її в оренду писати і на офіційному сайті Горохівської міської ради і в газеті районці.... За 26 років напишіть про "земельні" реформи
Горохівчанин Показати IP 9 Березня 2017 21:55
А толку з того "Еталону" коли вони неналежним чином надають свої послуги. Я згідний укласти із ними договір на вивезення побутових відходів, але лише при умові якщо вони самостійно забиратимуть сміття. коли я звернувся до них із даним питанням то мені повідомили що сміття забирають близько 17 -ої години і потрібно самому стояти і виглядати їх. Хочу зазначити що в цей період я знаходжуся на роботі і не можу покинути свого робочого місця. Одного разу працівники вищезазначеного підприємства запропонували мені щоб я ставив мішки зі сміттям через дорогу. Так ось подумайте люди якщо я біля 9-ої ранку поставлю мішки на дорозі де їздять машини і крім того щей бігає стая собак... так що буде до 17-ої години... А я скажу що буде те, що мені прийдеться бігати по цілій вулиці і збирати своє сміття. Хочу зазначити наступне на новому кладовищі зазначено, що за благоустрій і поховання якщо не помиляюся відповідає ТзОВ "Еталон". так ось до чого веду цю розмову... коли літом заростають бурянами деякі могили так можна між ними хочаби покосити. Адже є такі могили що рідних тут і близько не має або не має взагалі.. Тоді виникає питання так для чого ця організація існує коли вона не може елементарного виконати. торбто попереднього рішення Горохівської міської ради. Якщо скажуть що бракує коштів то нехай міська рада відкриє окремий рахунок в банку на благоустрій кладовищ міста Горохів і я думаю що кожен Горохівчанин перерахує по мірі можливого декілька гривень. Так ось до чого ця вся моя розмова Шановні керівники так званого поки, що району Ви створіть спочатку відповідне підприємство яке задовільняло би потреби населення, а тоді лякайте і штрафами і сайтами і судами. А те що ви лякаєте громадян всім вище переліченим так дивіться щоб ви під суд не попали.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus