USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ігор Палиця: «Непрофесіоналізм породжує біду. У Президента єдиний вихід – розпускати Верховну Раду»

30 Квітня 2020 16:01
Народний депутат від Луцька Ігор Палиця вважає нинішню владу недолугою й переконаний, що нинішній парламент слід розпускати, а наступні вибори слід провести восени разом із місцевими.

Про це він заявив 29 квітня під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс».

Ігор Палиця вкотре висловився категорично проти медичної реформи та земельного закону. Наголосив і на кричущій ситуації в енергетичному комплексі, яка вигідна лише олігарху Рінату Ахметову та його компанії-монополісту ДТЕК, яка продовжує продавати українцям електроенергію в рази дорожче, ніж у Європі.

Читати ще: Ігор Палиця: від держави допомоги немає, з COVID-19 борються за гроші місцевих бюджетів і благодійників

«Сьогодні ми бачимо ситуацію, коли виконувачка обов’язків міністра енергетики (Ольга Буславець, – ВН), яка була поставлена ДТЕКом Ахметова, зупиняє з 11 травня 60% атомної енергетики. Тобто ми зупиняємо атомні блоки, які безпечні, екологічно чисті, які продають електроенергію по 55 копійок на енергоринок, і залишаємо 7 ГВт електроенергії, за яку ми платимо 25 центів. Це в п’ять разів більше, ніж у країнах Європи. Це більше у десять разів, ніж коштує атомна енергія, – обурюється нардеп. – Ми зупиняємо атомну і залишаємо зелену енергію. Ми залишаємо вугільне виробництво електроенергії, тому що там Ахметов, але зупиняємо атомну енергетику».

Читати ще: «Ми повинні зробити податковий рай на території України». Ігор Палиця про порятунок економіки в умовах кризи

Тим часом в Україні «стоїть» виробництво, а відтак утворюється профіцит електроенергії, яку нема куди збувати. Тому, зі слів Ігоря Палиці, представники групи «За майбутнє» звертатимуться до Прем’єр-міністра, щоби ця по суті безплатна нині електроенергія була надана українським підприємствам за нульовою ставкою або, можливо, тільки за ставкою транзиту. Усе для того, аби підприємства могли поновити виробництво в нинішніх умовах.

«Наприклад, виробництво сталі у складовій собівартості потребує 40% електроенергії. Якщо зменшимо на 40% собівартість, і вона буде з нульовою ціною, ми зможемо продавати сталь на експорт, давати зарплату нашим людям і отримувати валюту в державу. І таких виробництв дуже багато, – пояснює нардеп. – Тим же фермерам сьогодні дати безплатно цю електроенергію – і вони вже стануть більш конкурентоспроможні».
Читати ще: Ігор Палиця: «Я дуже сподівався на цей уряд. Але їм пороблено»

Тому Ігор Палиця закликає владу думати, як правильно діяти й грамотно розпоряджатися державними ресурсами, а не лише забирати у місцевих бюджетів.

«Та я переконаний на 90%, що влада не відреагує на всі ці пропозиції, тому що влада недолуга, – наголосив політик. – На превеликий жаль, у другому турі президентських виборів я підтримував команду Зеленського. Зараз я бачу, що команда Президента, можливо, не сам Президент, може, у нього немає на це часу, не справилися з тими викликами, які є».

Негативно оцінює Ігор Палиця і роботу вже другого складу Кабміну, на який спочатку покладав надії. Незадоволений і тим, як поводить себе монобільшість у парламенті.

«Непрофесіоналізм породжує біду. Тому я вважаю, що в Президента єдиний вихід – розпускати цю Верховну Раду. І восени після карантину робити нові вибори. І хай народ України приймає рішення, кого він вже хоче бачити. Тих, які нічого не робили, нічим не займалися, чиїх прізвищ ніхто не знає, хто ніколи нічого не знав, як робити, або тих, хто вміє щось робити», – заявив народний депутат.

Разом з тим, Ігор Палиця наголосив, що вибори до парламенту доречно проводити разом з місцевими виборами, щоб зекономити кошти.

«Нам, волинянам, ніхто з центру не допоможе. Їх цікавить тільки красти наші гроші, – зазначив він. – Ніякої кризи немає. Вони просто крадуть наші гроші».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus