USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ігор Палиця розкритикував заяву Насалика про обмін товарами з окупантами

10 Лютого 2017 16:35
Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця гостро розкритикував заяву Міністра енергетики України Ігоря Насалика, який заявив, що Україна грошових розрахунків з окупованими територіями Донбасу не веде, лише бартерний обмін.

"Ми не торгуємо з окупантами, ми обмінюємось товарами", - сказав Насалик в ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі 1+1.

«Ми не торгуємо з окупантами?! Вони нам гради, міни, смерті, а ми їм що?! Вони нам вугілля на мільярди доларів, а ми їм що?! Ви думаєте, такі як Насалик і ті, хто його призначив і тримає, зацікавлені в тому, щоб Війна закінчилася?! Продажна нікчема!» - йдеться у дописі Ігоря Палиці на його сторінці у Фейсбук.

Україна повинна припинити купувати вугілля з тимчасово окупованих територій і встановити торговельну блокаду, впевнений Ігор Палиця.

«Ми розуміємо, що по той бік – на тимчасово окупованих територіях, знаходяться наші громадяни України. Тому гуманітарні вантажі під контролем ОБСЄ повинні туди надходити, аби люди не вмирали з голоду, холоду, мали ліки, – сказав він під час спілкування з журналістами 3 лютого. – Але ми повинні припинити купувати вугілля, електроенергію з тих територій.

Тому що таким чином ми фінансуємо тероризм. Побачимо, яка буде реакція на звернення облради з цього питання».

Таку ж заяву зробило «Українське об’єднання патріотів - УКРОП»: «Військові боронять незалежність України, а влада торгує з окупантом. Вимагаємо покласти край фінансуванню терористів!»

До слова, Львівська міськрада підтримала ініціативу депутатів-укропівців про звернення до Верховної Ради, Кабміну та Президента України щодо торговельної блокади Донбасу.

Нагадаємо, залізнична блокада захопленого Донбасу триває вже кілька тижнів. Бійці та громадські активісти перекрили рух товарних потягів на луганському напрямку та на межі з окупованою Горлівкою. Головна їхня вимога – звільнити українських полонених, припинити торгівлю з бойовиками і визнати захоплені райони Донецької та Луганської областей окупованими, пише ТСН.

Ветеранську блокаду раніше засудили в керівництві держави – зокрема, категорично проти висловився прем'єр Володимир Гройсман. СБУ зазначала, що торговельна блокада завдає державі колосальних збитків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 10 Лютого 2017 16:58
По перше:Підтримую Палицю!!! По-друге: Насалику - хай направить своїх дітей в Авдіїївку, Широкіне - і тоді зрозуміє що ніякі мільярди збитків не вартують життя своєї дитини. По-третє: Якщо за 3 роки війни Насалик, Гройсаман, Порошенко і їх бригада нічого не зробили для реорганізації паливно-енергетичного комплексу - то на чорта нам так такі погані наймані працівники.
Анонім Показати IP 10 Лютого 2017 17:19
у насралика на пиці написано хто він є !
Валентин Показати IP 11 Лютого 2017 22:23
Насалик це справжнiй ворог украiнського народу!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus