USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькраді перерозподілили 45,7 млн міського бюджету

25 Жовтня 2017 12:35
За дев’ять місяців міський бюджет перевиконаний на 37,7 мільйона гривень. Ці кошти депутати перерозподілили між різними сферами, найбільші суми коштів спрямували на підтримку життєво важливих комунальних підприємств міста та на ремонт доріг і дворів.

Про це йшлося під час пленарного засіданні 32-ої сесії Луцької міської ради 25 жовтня.

Директор департаменту фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова інформувала, що перевиконання загального фонду становить 37,7 мільйона гривень, також відбулася економі коштів щодо використання енергоносіїв й перерозподілити ще пропонують 8 мільйонів гривень.

«Загалом перерозподілити пропонуємо 45,7 мільйона гривень. Найбільші суми пропонуємо виділити на: ДКП «Луцьктепло» 5,2 мільйона гривень, ЛПЕ 6 мільйонів гривень на компенсацію за пільговий проїзд, на департамент ЖКГ 8 мільйонів гривень, мільйон на «Луцьксвітло», 4 мільйони на поточний ремонт доріг, 2 мільйони на санітарну очистку і мільйон на очистку від снігу. Також пропонуємо 10 мільйонів гривень лишити в резервному фонді міста й мільйон - на ремонт ліфтів. Це найбільші суми, інші розподілені по сферах медицини, освіти, культури та на соцсферу», - доповіла Лілія Єлова.

Депутати запропонували гроші з резервного фонду теж перерозподілити. Втім, Лілія Єлова відповіла, що це невмотивовано, адже на ДКП «Луцьктепло» складна ситуація, потрібні гроші для підтримки підприємства й необхідний резерв на зиму для розчистки міста.

Багато питань у депутатів виникло щодо 4 мільйонів гривень, які передбачені на поточний ремонт доріг, зокрема Юлія Вусенко висловила невдоволення, мовляв, не варто зараз виділяти на це кошти, а варто питання вивчити.
На це радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук закликав присутніх до конструктиву.

«Звертаюся до колег депутатів, апелюю до здорового глузду, до конструктиву, Юлія Василівна, ви хочете компенсувати свою відсутність на сесіях, відсутність роботи в комісіях, то давайте працювати на користь міста, а не на камери. Коли ви кажете, як правильно що робити, то чому ви три чи чотири сесії не були присутні, не ввійшли в жодну комісію. Нагадаю, що відсутність депутатів на більше, як половні сесій є підставою для відкликання депутатів, тому такі підстави відкликати вас вже є. Я рекомендую розпочати із себе, із свого прикладу», - наголосив Ігор Поліщук.
Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась додав, що ремонтують найпроблемніші місця, аби лучани могли безпечно пересуватися містом.

«Для капітального ремонту вулиць Луцька необхідно понад 150 сільйоінв гривень, а це 96 вулиць і це питання вирішують депутати. Щодо поточного ремонту, то до нас надходить багато скарг, просідає в окремих місцях асфальт, по мірі необхідності ми й займаємося ремонтом», - пояснив Юрій Крась.

Ще одним дискусійним питанням стало фінансування будівництва школи №27, на неї пропонували з резервного фонду виділити то 5 мільйонів гривень, то 10 мільйонів гривень.

Втім, Ігор Поліщук зауважив, що виділивши кошти, розпорядник облдержадміністрація не використає їх, тому варто від цього утриматися.

«Шановні колеги, коли багато говорять про 27 школу, то в мене пропозиція до вас - відвідати об’єкт будівництва й побачити який це проект: на триповерховий будинок кілька ліфтів, підвали висотою 1,5 метра. Більше того, ще в червні говорили про виділену субвенцію з держави у 15 мільйонів гривень, але гроші досі не використовують. Так буде і з нашими грошима. Тому варто, для початку, змінити розпорядника коштів, якщо ОДА не справляється зі своїми обов’язками, і тоді фінансувати роботи, щоб вони реально виконувалися», - закликав Ігор Поліщук.

Його більшість підтримала й запропоновані зміни щодо перерозподілу бюджету ухвалили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Візажист Показати IP 25 Жовтня 2017 13:58
Вусенко трохи недофарбувалася, якщо дофарбувати вийде
Візажист до Візажист Показати IP 25 Жовтня 2017 14:12
вийде Gothic style http://picua.org/img/2017-10/25/1ilhpwh74egylofel4m73hgry.jpg

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus