USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Луцьктеплу» планують виділити кошти на котельню і зарплати

22 Жовтня 2017 11:53
Із міського бюджету пропонують виділити 5,2 мільйона гривень на підтримку ДКП «Луцьктепло». Як пояснюють представники влади, це необхідно, аби заплатити кошти за оренду котельні на Карбишева і працівникам виплатити зарплату.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 жовтня.

Розподіляючи бюджет міста, начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова Луцької міської ради зауважила, що на підтримку для «Луцьктепла» необхідно 5,2 мільйона гривень.

Однак член комісії, депутат Тарас Шляхтич засумнівався у доцільності такого розподілу коштів.

Своєю чергою, як пояснив депутат, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, необхідність у виділенні коштів виникла через фірму "Континіуму" - «Тепелен», яка заблокувала рахунки «Луцьктепла», поставивши його у скрутне становище.

«Причина підтримки одна – діяльність «Тепелен». Як результат, рахунки заблокували, бо вони підлягають арешту та списанню. І деякі працівники на підприємстві не отримали зарплату ще за серпень. Ані власник «Тепелен», ані директор не йдуть на компроміс. А ми не можемо людей і підприємство залишити на призволяще. Також необхідно дати гроші за оренду котельні на Карбишева, аби весь 33 мікрорайон не лишився без тепла в опалювальний сезон. Оренду маємо намір заплатити за два місяці. А зарплату погасимо за серпень та оплатимо частину вересня», - пояснив Ігор Поліщук.

Більшість підтримали таку пропозицію, а член комісії Сергій Була інформував, що «Тепелен» вже списала з ДКП «Луцьктепло» 1,7 мільйона гривень і днями ще 0,4 мільйона.

Як розповідав раніше перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, фірма-прокладка "Тепелен" робить усе, аби не дати ДКП «Луцьктепло» належно функціонувати. Попри це, більшість із запланованих ремонтних заходів на підприємстві вдалося здійснити, аби підготуватися до опалювального сезону.

Зуважимо, виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт від імені громади Луцька звертався до народного депутата України Ігоря Лапіна з проханням вплинути на ситуації навколо ТзОВ «Тепелен» та допомогти ДКП «Луцьктепло». Але, вочевидь, нардеп не поспішає перейматися проблемами лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 22 Жовтня 2017 12:08
Піду візьму в себе в оренду кружку, чаю наллю, бо тепелени в квартирі мають ту ж температуру що і за вікном. А чиновникам ми не будемо заважати бабло пилити, ні, нехай потішаться.
віктор Показати IP 22 Жовтня 2017 15:53
злодій на злодієві сидить і злодієм поганяє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus