USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

У СБУ відмовляються виконувати рішення суду у «справі Тиводара»

1 Березня 2018 08:29
Чотири ухвали суду у справі Олександра Тиводара ігнорує та не виконує слідчий відділ УСБУ у Волинській області. На думку захисту, не в останню чергу це відбувається за сприяння або прямої вказівки очільника відділу – Олександра Хитрика.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив захисник Олександра Тиводара Вадим Матвіїв.

Захисники у так званій «справі Тиводара» неодноразово заявляли про грубі порушення закону, які допускали слідчі та прокурори. Адвокати стверджують, що чого варте одне лише побиття Романа Демидюка в приміщенні УСБУ, яке не в останню чергу стало можливим через бездіяльність начальника слідчого відділу Олександра Хитрика. На їхню думку, на об’єктивну остаточну оцінку також ще чекають факти фізичного та психологічного впливу на свідків, які відбувалися за потурання з боку Хитрика як старшого в групі слідчих.

За словами захисту, окрім цих та інших порушень, начальник слідчого відділу дозволяє собі тривалий час завідомо протиправно не виконувати судових рішень. Законність – є одним з критеріїв, якого слід дотримуватися в кримінальному провадженні. Проте Олександр Хитрик, напевно, вважає по-іншому.

Як наголошують адвокати, на сьогодні цим службовцем УСБУ або за його вказівками не виконуються належно в повній мірі наступні рішення:

1. Ухвала слідчого судді від 11.12.2017 по справі №161/12307/17, якою зобов’язано повернути вилучене під час обшуків мано, в тому числі 133 патрони до нарізної мисливської зброї;

2. Ухвала слідчого судді від 19.02.2018 і ухвала Апеляційного суду Волинської області від 27.02.2018 по тій же справі №161/12307/17, якими відмовлено слідчим у роз’ясненні згаданої вище ухвали від 11.12.2017 (останні мовляв не знали як виконувати приписи суду);

3. Ухвала слідчого судді Ківерцівського районного суду від 05.01.2018 по справі №161/12173/17, якою відмовлено в задоволенні клопотання Олександра Хитрика про накладення арешту на вилучене під час обшуків майно, в тому числі на 133 патрони до нарізної мисливської зброї;

4. Ухвала Апеляційного суду Волинської області від 25.01.2018 по справі №161/12173/17, якою апеляційну скаргу прокурора залишено без задоволення, а ухвалу слідчого судді від 05.01.2018 – без змін.

Відео - ТРК "Аверс"
28.02.2018 захист Олександра Тиводара подав до прокуратури області письмове повідомлення про чергове вчинене начальником слідчого відділу Олександром Хитриком кримінальне правопорушення, яке передбачене ч. 2 ст. 382 КК України «Невиконання судового рішення».

«Таким чином, конкретні службові особи слідчого відділу УСБУ завідомо незаконно ігнорують вимоги закону та не виконують судових рішень. Допускаю, що означене беззаконня покривають в обласній прокуратурі, не виключено, що безпосередньо її очільник Максим Киричук.

Ми будемо слідкувати за тим, як відреагують у прокуратурі на злочинні дії правоохоронця», - заявляє адвокат Тиводара Вадим Матвіїв.

Нагадаємо, затримання Олександра Тиводара відбулося 8 серпня 2017 року на підставі сфальсифікованого кримінального провадження. 10 серпня Олександра Тиводара було звільнено в залі суду, з обранням запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

10 жовтня 2017 року з Тиводара було знято «електронний браслет», а вже 9 листопада слідчий суддя зобов'язав прокурора Волинської області негайно повернути йому вилучене під час обшуку майно, яке не було зазначене слідчими УСБУ у Волинській області в жодному процесуальному документі.

Натомість захисники, які беруть участь в процесі, повідомляють, що прокуратура шантажує адвокатів, слідство тисне на свідків, вимагаючи показів, а самі правоохоронці порушують права на захист тапогрожують адвокатам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Че Показати IP 1 Березня 2018 09:32
Країна, де, навіть, правоохоронна система не живе по закону - приречена на глибоку гуманітарну катастрофу. Вже близько...
Оглядач Показати IP 2 Березня 2018 13:02
Слiдче управлiння Волинського УСБУ - це теж надзвичайно корумпована структура. Спочатку, коли слiдче управлiння Волинського УСБУ очолював до 2015 року полковник Гурін Юрій Максимович, то ще не було такого безладу. Безлад почався, коли слiдче управлiння Волинського УСБУ очолив у 2015 р. полковник Хитрик Олександр Павлович, 1970 року народження, а його заступником став підполковник Мудрик Віктор Михайлович, 1971 року народження. Ось такi "хитрики" та "мудрики" чинять травлю та залякування опозицiйних сил Волинського краю, на жаль... Але нiчого, поборемо й таких...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus