USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кір з’явився, бо не робили планових щеплень, – Янко

26 Липня 2011 12:53
Діагноз «кір» підтвердився лише у трьох осіб – мешканців села Лище Луцького району.
Про це розповіла головний лікар Волинської обласної санітарно-епідеміологічної служби Наталія Янко, – повідомляє УНН.
За її словами, ситуація із захворюванням на кір в регіоні не відрізняється від загальної по Україні.
«Всього в області зафіксовано три випадки захворювання на кір – всі вони в селі Лище під Луцьком. Хворі госпіталізовані, їм надається медична допомога», – зазначила вона.
Лікар повідомила, що наразі санепідеміологи намагаються заохотити людей до проходження щеплень.
«Крім цього, ми надали відповідний запит до облдержадміністрацій щодо забезпечення вакцинами, отримали позитивну відповідь і тепер очікуємо на допомогу. Вакцини від кору закуповуються за рахунок держбюджету, але через перебої з постачанням, що трапляються останнім часом, ми звернулись до голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, який запевнив нас у своєму сприянні», – зауважила Янко.
Головна причина виникнення випадків кору, на думку Янко, в тому, що кілька років тому в країні не були проведені планові щеплення.
Нагадаємо, 25 липня стало відомо, що у селі Лище Луцького району близько 10 дітей, за попередніми даними, захворіли на кір.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 27 Липня 2011 01:58
"Лікар повідомила, що наразі санепідеміологи намагаються заохотити людей до проходження щеплень." - дайте письмову гарантію кожному, хто прищеплюється, що за наслідки Ви особисто будете відповідати як морально, так і матеріально пожиттєво! Принаймні для мене це єдине заохочення. Є хвороби якими краще заразитися і перехворіти в дитинстві - це буде набагато ефективніше за ці щеплення, розумні люди давно вже так роблять; є хвороби від яких дійсно краще перестрахуватись і зробити щеплення, хоча воно і не дає навіть 50% гарантій того, що не захворієте потім і 100% того що не виникнуть ускладнення після щеплення. Будучи на своїй посаді Ви, шановна пані Наталя, повинні добре знати, що майже всі люди зараз потравлені антибіотиками та різноманітною хімією, які є в майже усій їжі, яка продається в торгівельній мережі, відповідно до чого не є 100% здоровими та не можуть буди допущені до проведення щеплень. Можливо вже прийшла пора деякі щеплення відмінити, деякі навпаки додати, змінити методику проведення щеплень, почати робити аналізи на сприйняття організмом сполук, які містяться в вакцині. Можливо тоді люди почнуть по іншому відноситись до цього... Невже ви, лікарі, ніяк не зрозумієте, що народ теж хоче жити і мусить якось захищатись від вас, особливо від тих хто на цих щепленнях зробив собі ім'я, титули, та посади, які нколи не дадуть можливості навіть подумати інакше. А граєтесь ви при цьому людськими життями...
??? Показати IP 3 Серпня 2011 17:37
Лучано, кому Ви про це все розповідаєте? Пані Наталя - не лікар, вона, просто... женщина! І, здається, навіть "блондинка", хоча і з темним кольором волосся...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus