USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кохання, яке перемогло недугу: історія луцької родини

15 Лютого 2015 08:00
Історію цієї родини їх знайомі розповідають з особливим трепетом. Бо сильне почуття, яке зміцнило цю пару, - достойне книжок, воно витримало немало випробувань. І це була не просто боротьба за щось примарне. Це кохання перемогло битву зі смертельною недугою.

Своєю історією кохання з читачами Інформаційного агентства Волинські Новини з нагоди Дня закоханих поділилася голова правління благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук.

Вони зустрілися в 2006 році. Подруга, яка їх познайомила, вже працювала в громадському секторі. Сама ж Марія зізнається: тоді й подумати не могла, що стане громадською діячкою, а тим паче, рятуватиме комусь життя.

Каже: вона одразу зрозуміла, що Сергій – той чоловік, з яким вона готова створити сім’ю. У 2007 році народилася родина Адамчуків. Та до щасливого подружжя за 2 роки постукала біда: коли Марія готувалася стати вдруге мамою, їй поставили страшний діагноз «онкологія».

«Я по натурі фаталістка, живу за принципом «як буде, - так буде». Тож, коли поставили діагноз і сказали, що треба робити аборт, в нас і думки такої не було. Ще коли діло йшло до одруження, то ми вирішили, що в нас буде багато дітей. І я знала, що він буде мене підтримувати. Я знала, що все буде добре», - розповідає Марія.
Марія та Сергій Адамчуки (фото з соцмереж)
Марія та Сергій Адамчуки (фото з соцмереж)
Саме підтримка чоловіка і рідних щодня давала сили для боротьби з хворобою. Ще вагітною вона погодилася на операцію. Але від «хімії» відмовилася, щоб не нашкодити очікуваній донечці.

Вже після народження дитини Марія пройшла курс променевої терапії. Ті моменти вона згадує з особливими нотками в голосі.

«Підтримка з його (Сергія – ред.) боку була колосальною. Він завжди мені казав: «Ти в мене дуже гарна». Говорив, що красивішої за мене немає. А ви уявляєте, яка я була?», - згадує жінка.

Яка була Марія в ті дні, розповідають друзі: без волосся і брів від препаратів, а після болючих процедур чоловік її годував з ложечки. Вдома – двоє маленьких діток чекали на маму і тата. А Сергій постійно їздив до дружини в Київ.

З того часу вже минуло 5 років – термін ремісії. Згідно з висновками лікарів, шанси вдруге захворіти на рак після 5 років ремісії, рівні шансам здорової людини.

Однак хвороба таки залишила відбиток на житті Адамчуків. У 2010 році Марія заснувала благодійний фонд «СТОПРАК», аби допомагати онкохворим. До слова, 15 лютого прийнято вважати Міжнародним днем дітей, які хворі на рак. БФ «СТОПРАК» закликає підприємства та організації до Міжнародного дня дітей, які хворіють на рак, перерахувати свій одноденний заробіток на рахунок фонду. А депутатам Луцької міської ради пропонують розглянути Програму допомоги паліативним хворим, зініційовану цим фондом.

Власне, Марія зізнається: без чоловікової підтримки ніколи б не досягла того, що має: «Якби не Сергій, в мене б цього ніколи не було. Він мене завжди підтримував, дивився за дітьми, коли мені треба було кудись їхати. Коли кидалася в крайнощі, його тверезий погляд і підтримка спрямовували мене в правильне русло. Я є самодостатня людина, але якби не він, його знання, підтримка, рішення, - все було б не так».

Що ж до 14 лютого, то каже: є таке свято, - хай буде.

Але Сергій з Марією його не святкують. Натомість вони набагато частіше, аніж один раз на рік, здійснюють святкові «вилазки» - в ресторан, або інше цікаве місце.
«Для мене свято – черговий привід отримати подарунка (сміється). Я з 2007 року ніколи не робила йому подарунків. А він мені постійно», - ділиться своє історією Марія Адамчук.

А ось до вибору свого партнера в житті треба ставитися відповідально, - вважає вона.

«Я завжди кажу: вийти заміж можна не один раз. Але треба знайти ту людину, яка буде максимально, як то кажуть, «твоя». Я не сильно вірю в долю. Можна знайти хорошу людину. Але треба вибирати, щоби вона була до сім’ї, щоб було взаєморозуміння. Ми з Сергієм і досі ходимо за руку, він постійно дарує мені квіти.

В нас немає такого: А з якої нагоди квіти? Це норма. Я й доньку привчаю, що це нормально. Любов – це дуже добре, вона має бути в житті, бо без неї сумно. Але вибір має бути відповідальним», - резюмує жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
віра Показати IP 15 Лютого 2015 08:28
МОЛОДЦІ!!! І за вчинки, і за кохання і за силу і всього самого найкращого!
Іван Показати IP 15 Лютого 2015 08:48
За такою жінкою будь-який чоловік піде, не оглядаючись. Красуня!!!
lutsk Показати IP 15 Лютого 2015 09:33
znay tsogo tupa vin duze zverxnio stavutsa do ludey odne slovo pogana luduna.
рем до lutsk Показати IP 15 Лютого 2015 12:19
коментар було видалено
Vlad до lutsk Показати IP 16 Лютого 2015 10:27
Я теж не найкращої думки про цього чоловіка, але добре, що зі здоров'ям дружини все впорядку.
Також Віра Показати IP 15 Лютого 2015 10:16
Дай вам усім, Боже, здоровя і довгих років щасливого життя!
правда Показати IP 15 Лютого 2015 12:00
Вона - красуня, а в нього морда, як в старої горили. Що правда, то правда.
))) Показати IP 15 Лютого 2015 14:08
молодцы.
лахматий будун Показати IP 15 Лютого 2015 16:05
колись пересікалась з Сергієм, приємна і ввічлива людина, шкода, що довелось пройти через таке... Головне, що все зараз добре. Кохання вашій сімї і міцнющого здоровя!!!
1 Показати IP 15 Лютого 2015 17:17
Як сім'я, молодці, молодець дружина, що поборола ту страшну хворобу. А от фонд щось майже нічим не займається. Нажаль він бездієвий і реально не допомагає людям. Ніколи про нього не доводилось чути від десятків пацієнтів з онкодиспансера. Держава зараз не закуповує ліків для пацієнтів. Люди самі раз в 3 тижні мусять купувати по 300 дол. за препарати. А комусь треба і 5 і 10 раз приймати. Ліки можна знайти лише за кордоном. Люди можуть покладатись лише на Бога і на себе.
Катя до 1 Показати IP 15 Лютого 2015 18:39
Ви хоча б цікавились діяльністю фонду? СТОПРАК допомагає онковідділеню дитячої обласної лікарні! І допомагають так, як тільки можуть! Ви хоч 1 грн пожертвували цьому фонду? Якщо не знаєте, то не треба тут писати скільки все коштує. Спробуйте допомогти самі! Марія з Сергієм молодці! Дають гарний приклад для всіх!
ПОЧИТАЙТУ НОВИНИ!!!! до 1 Показати IP 16 Лютого 2015 17:01
http://www.stopcancer.com.ua/ Це сайт Фонду. Сьогодні навіть ВН писали про лікарів-клоунів. Фонд займається ДИТЯЧОЮ онкологією, може тому в онкодиспансері пацієнти і не знають його? Зайдіть в дитячу, там всі батьки знають про фонд і розкажуть, як і чим допомагає він.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus