USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Коли ми сильні духом, ми сильні й фізично»: у День батька поблизу Луцька провели сімейне свято

20 Червня 2022 17:26
До Дня батька у селі неподалік від Луцька провели благодійний сімейний захід «Гончар-party». У дійстві взяли участь не лише діти та дорослі з Волині, а й ті, кому довелося залишити власні домівки через війну.

Благодійний фестиваль відбувся у неділю, 19 червня, на території Музею-скансену історії сільського господарства Волині у селі Рокині за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та Луцької міської ради.

Захід поєднав у собі українські традиції та розваги, майстерки та активності, творчі виступи й цікаві оповідки.

Також гості фестивалю мали змогу насолодитися неймовірними краєвидами під час сплавів на каяках, взяти участь у цікавому етноквесті, відчути адреналін на туристичній смузі перешкод, постріляти з лука, пофехтувати козацькою зброєю, покататися на бричці, почастуватися варениками та кулішем тощо. Окрім цього у програмі заходу презентували показові виступи, екскурсію музеєм, KOZAKgames, виступи творчих колективів, ярмарок та фуд-зону, аквагрим, атмосферні фотозони, майстер-класи з виготовлення гончарних виробів, ляльки-мотанки та пленер з живопису.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом» Катерина Шкльода, головна мета заходу – популяризація української культури та історії.

«На Волині захід подібного значення відбувся вперше. Навіть гончарі зізналися, що у них вже давно була ідея організувати фестиваль гончарства, однак навіть вони не думали, що виникне такий ажіотаж навколо їхнього ремесла. Під час фестивалю велика кількість дітей та дорослих взяли участь у майстер-класах. Усі вони неймовірно задоволені. Зараз, як ніколи, важливо популяризувати українську історію та культуру. Окрім того, це важливо доносити не лише волинянам, а й гостям. Зокрема, й переселенцям, які були змушені покинути власні домівки через війну й нині мешкають у Луцьку, дуже важливо долучатися до нашої культури. Українське – величне, надзвичайно сильне і з давньою історією. Коли ми сильні духом, ми сильні й фізично», – переконана Катерина.
Окрім різноманітних майстер-класів, у тому числі з гончарства, для гостей підготували локації для активного відпочинку.

Читати ще: Патріотично і без тривог: під Луцьком відгуляли сімейний пікнік КОЗАК-party

«Сьогодні у нас досить-таки цікаві локації. Серед них – квест із вивчення традиційних для Волині ремесл: ковальства, бджільництва, бортництва тощо, у якому беруть участь лише сім’ї. Окрім цього, ми підготували веломаршрут та туристичну смугу перешкод. Місцина у Рокинях унікальна, адже музей-скансен знаходиться на річці Серна. Краєзнавці раніше її досліджували. На берегах водойми – дендропарк з унікальною рослинністю. Гості фестивалю мають змогу це все побачити, сплавляючись на каяках. Також на території діє локація із виготовлення листівок та янголяток. Їх ми вкладаємо до сухпайків, які згодом відправляємо для військових на передову», – каже заступниця директора з навчально-методичної роботи КЗ «Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради» Катерина Павлюк.
Зі слів співорганізаторки заходу, враховуючи воєнні дії на території країни, у центрі національно-патріотичного виховання активно працюють із внутрішньо-переміщеними особами:

«Потрібно постійно доносити людям, що наша Україна – це єдина держава. Ми розповідаємо переселенцям про культуру Волині. Зокрема, раніше організовували проект «Волинь – край український». Це були планові екскурсії, під час яких ми знайомили ВПО з Луцьком».
Партнери заходу: КЗ «Волинський центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства», спортивний клуб козацьких бойових мистецтв «Герць», департамент культури Луцької міської ради, Волинська обласна бібліотека для юнацтва, Luchan Brewery, Sladograd, Grace Model Housе.

Вікторія СЕМЕНЮК


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus