USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Корупція і безкарність: журналіст пояснив, чому українці бояться вакцини від кору

13 Січня 2018 22:33
Дмитро Гнап проаналізував статистику щеплень в Україні й виявив що стало причинами зниження вакцинації серед населення. Як зауважує журналіст-розслідувач, що виною цьому є корупція у вищих владних кабінетах та їхня безкарність, що допустили правоохоронці.

Аналіз цієї ситуації Дмитро Гнап опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Зазначу одразу, я - переконаний прихильник щеплень. Але чому сьогодні в Україні панує такий затятий саботаж щеплень? Ми ж не завжди були такими малобізнаними та забобонними, правда? Можливо, щось сталося, що збільшило кількість противників щеплень в рази? А зниження щеплень від кору катастрофічне: із майже 100% щеплених в 2003-му до 40% щеплених в 2016-му. Як ми докотилися до цього? Щоб зрозуміти, проаналізуємо ситуацію по роках і бачимо, що в 2008-му році та в 2013-му в Україні різко падає кількість щеплень від кору», - пише журналіст.

Зі слів Дмитра Гнапа причина цьому процесу зловживання чиновників на рівні Міністерства, через що українцям продавали неякісну вакцину.

«А сталося ось що. В 2008-му році в Краматорську від щеплення проти кору та краснухи помер старшокласник. 85 учнів з його школи потрапило до лікарень. Далі були скарги про численні випадки госпіталізації дітей після цього щеплення з усієї України. Згодом, Генпрокуратура з’ясувала, що тодішній заступник міністра охорони здоров'я Микола Проданчук перевищив службові повноваження дозволивши закупівлю несертифікованої і неякісної індійської вакцини. Тоді Проданчук ховався від слідчих, його оголосили в розшук. Але він не сів за грати. Сьогодні Проданчук очолює Інститут токсикології Міністерства охорони здоров’я. Згідно декларації, він отримує там майже 3 мільйони гривень зарплати на рік. Купив собі дорогу ауді, має купу нерухомості. Ще й отримує ордени за служіння. Короче, був би ще багатшим і щасливішим, якби з прокурорами не довелося ділитися», - розповідає журналіст.

Аналізуючи ситуацію, пише розслідувач, чергове зниження щеплень серед населення теж стало наслідком продажу неякісної вакцини.

«Після того випадку, суспільство почало потроху оговтуватися від шоку. Кількість щеплень поступово почала рости в 2010-2012-му роках. Аж раптом в кінці 2012-го сталася нова трагедія: від щеплень проти гепатиту померли діти. Пам’ятаєте таку назву: «Фармстандарт-Біолік»? Це фірма, яка випускала неякісну вакцину, від якої і сталася трагедія. Співвласником фірми був син міністра охорони здоров’я Богатирьової (на фото). Матуся-міністр, користуючись владою, нахилила лікувальні заклади так, що фірма синочка почала вигравати всі тендери на постачання вакцин і ліків. За два роки він отримавши 1,5 мільярди гривень. Але розігрітий скажений конвеєр бабла дав збій. Фірма Богатирьова-молодшого просто фізично не могла забезпечити якість такої кількості вакцин.

Вакцини почали «брдяжити» і порушувати технологію, і те лайно розвозили по медичних закладах. Внаслідок чого почались дитячі смерті. В закритому звіті МОЗ йшлося про 8 смертей. Народний депутат Сенченко тоді проводив власну перевірку, і стверджував, що цифра значно більша. Кількість же дитячих захворювань, ускладнень і випадків інвалідності після того злощасного щеплення навіть не піддається ліку. Я особисто знаю про два таких випадки в Києві. Зрештою вакцину «Біоліка» заборонили. Але ніхто за це так і не сів. Богатирьова з синами спокійно звалила до Росії. Їхня фірма досі працює в Україні», - пише Дмитро Гнап.

Та резюмує, мовляв, не дивно, що суспільство, яке було двічі жорстоко обдурене владою, тепер з острахом дивиться на щеплення і вакцини.

Втім, додає журналіст що ситуація змінюється на краще, адже на місце провалу державної медицина приходить приватне лікування, де можна пройти обстеження і зробити щеплення якісною вакциною.

Так, від жовтня минулого року і до сьогодні, 13 січня, на Волині виявили 43 випадки кору.ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: КІР В УКРАЇНІ. ІНТЕРАКТИВНА МАПА ПОШИРЕННЯ ЗАХВОРЮВАННЯ

До слова, завідувачка кафедри інфекційних хвороб НМУ ім.Богомольця, заслужений лікар України, професор Ольга Голубовська підкреслює, що кір - досить важке інфекційне захворювання, від якого потрібно вакцинуватися, однак є люди, яким це протипоказано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луцьк Показати IP 13 Січня 2018 23:24
ага ж
22222 Показати IP 14 Січня 2018 02:16
Не думаю, що всі наші біди треба валити на клєптомана Порошенко. Хто не знав, що він добре відомий пройдисвіт і шахрай з 2005го? І хто затуляв нам рота, щоб вимагати йому негайну відставку з часу Іловайська, коли стало добре зрозуміло, що він ще й шпигун російський. У тому катастрофічному положенні, де зараз опинилась Україна, винувата більшість українців, що за нього голосували, агітували, взагалі не ходили на вибори, а зараз лише скиглять і рохкають у мережах. Тож Порошенка, скоріше, треба не у буцегарню з суровими умовами, а у закриту психіатричну лікарню, бо він більше жертва, ніж злочинець. Порошенка треба не карати, а лікувати. І у найкращій лікарні, в найкращіх умовах. Нехай підлікує собі діабет, покращіть загальний стан. У страшних злочинах, що накоїв Порошенко, винуваті ми самі, панове, нам самим і помилку виправляти. Негайна відставка Порошенку. Дострокові президентські.
Анонім Показати IP 14 Січня 2018 16:16
собі робіть свої щеплення , а ми на вас подивимось...!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus