USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Антикорупційний комітет перевіряє Волинську митницю

26 Січня 2015 11:17
За Волинську митницю взявся антикорупційний комітет.

Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції заслухав виконувача обов’язків керівника Волинської митниці Андрія Андрейківа.

Про це інформує прес-служба народного депутата України, секретаря вищезгаданого комітету Дмитра Добродомова.

Так, під час засідання комітету 21-ого січня цього року з вуст керівництва Державної фіскальної служби пролунали заяви про проведення службового розслідування по діяльності Волинської митниці.

Згідно зі зверненням виконувача обов’язків начальника Волинської митниці Андрейківа Андрія Івановича, 23 січня 2015 року у Комітеті провели засідання робочої групи, під час якого Андрейків відповів на критику підприємців і вищого керівництва.

Нагадаємо, на Волині зріє конфлікт між посадовцями митниці та імпортерами. Невдоволення роботою висловили представники ГО «Всеукраїнська асоціація імпортерів автомототехніки», які вимагали відставки виконувача обов’язків начальника тоді ще Ягодинської митниці Міндоходів (нині – Волинської митниці Державної фіскальної служби) Андрія Андрейківа.

Згодом керівництво Волинської митниці встигло поконфліктувати з підприємством «АвтоВестГруп», яке облаштувало на Волині митний склад і прагне влаштувати й місце доставки із зоною митного оформлення, але на це не отримує дозволу митниці.

По тому виник конфлікт між митниками та ТзОВ «Трансгруп ФК». А у ДФС заявили про розкриття схеми незаконного розмитнення автомобілів на Волинській митниці. Мовляв, за окрему плату деякі митники допомагали подешевше розмитнити б/в автомобілі.

Модератором групи був секретар комітету з питань запобігання і протидії корупції Дмитро Добродомов, відбулись запеклі дискусії.

«У нас є чимало інформації як про Андрія Івановича Андрейківа, так і про роботу митниці. Прямо під час нашої зустрічі на митних постах працювали журналісти. Також у нас є докази, що за перехід в межах митниці з білоруського поста на польський ставка хабара зросла з 5 тисяч доларів до 10», - зазначив політик.

На питання Секретаря Комітету Дмитра Добродомова, чи можна вважати зараз Волинську (Ягодинську) митницю кришталево чистою на предмет корупційних діянь, її керівник промовчав. У результаті роботи були прийнятті певні рішення.

1. Пан Андрейків надає Комітетові свої декларації про майно і доходи за попередні роки, які будуть проаналізовані на предмет відповідності їх способу життя чиновника.
2. Після проведеного компетентними органами службового розслідування, Комітет зробить свої висновки щодо доцільності перебування на своїх посадах керівництва Волинської митниці.

«Згідно з нашою інформацією, після засідання Комітету в середу, коли оголосили незадовільною роботу ДФС, начальник головного управління департаменту внутрішньої безпеки пан Юрченко зібрав начальників митниці, заявивши їм, щоб вони не хвилювалися, а спокійно працювали, бо рішення депутатів ніяк не вплине на їх роботу.
Так от, нехай вони зрозуміють: країна змінилась - час змінитись і їм», - підсумував Дмитро Добродомов.

У подальшому, депутати також розглянуть роботу Львівської, Волинської, Рівненської, Чернівецької митниць та проаналізують декларації їх очільників.

Зауважимо, 23 січня народний депутат України Борислав Береза розповів, що керівника Волинської митниці Андрія Андрейківа заслухали на засіданні комітету з протидії корупції. Зі слів депутата, виконувачу обов'язків начальника митниці загрожує звільнення. А сам він «остаточно засумував» після пропозиції надати комітету декларацію про доходи, аби порівняти з його наявним майном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
борис Показати IP 26 Січня 2015 11:38
Це правильно!
дійсно до борис Показати IP 26 Січня 2015 13:14
Там нема що думати, в одне авто всіх і на донбас. Зажиріли мордяки пихаті.Ще не наїлись?
Толік Показати IP 26 Січня 2015 11:40
Ще б податківців заслухали і теж позвільняли а поставили молодих людей які будуть працювати
BMW Показати IP 26 Січня 2015 11:48
Вчора, 25.01.2015 заїзджав на днівну зміну через Ягодин, митники вимагали всі роздачи в повному обсязі. Роздав все. Без роздач мови про оформлення не може бути. Вимагають прямим текстом, не даеш ще починають лякати. При Януковичу такого не було.
читачка до BMW Показати IP 26 Січня 2015 12:06
так при попередниках було гірше, по-старому
Власюк Антон Показати IP 26 Січня 2015 11:58
Це так влада наа бориться з корупцією . Люди гинуть калічаться в ато а ті собі крадуть і брешуть брешуть і крадуть. Так коли вже буде порядок?!
Максим Показати IP 26 Січня 2015 12:45
Там не тільки з імпортом проблеми там і з ЕКСПОРТОМ!!!!! проблеми. В Луцьку безпідставно затримують експортні вантажі, направляють на лабораторію для чогось, там навіть платежів в бюджет немає, але для чогось треба направити щоб затримати транспортний засіб. Простой - плати, за "митний термінал" - плати. Європейський контрагент вже зазнав збитків і хоче відмовитись від співробітництва з Україною. Валютна виручка в державу не надходить. Ось так от митний пост "Луцьк" сприяє експорту з України.
Анонім Показати IP 26 Січня 2015 18:03
зараз на митниці повідновлювались навіть ті хабарники,яких система віддала в жертву за яника,щоб не бути "люстрованими" митники регулярно платять тисячі доларів.
справедливий Показати IP 26 Січня 2015 20:40
Дуже обізнаний зі справами даного чудила, пора не звільняти а садити !
Знаю особисто Показати IP 26 Січня 2015 23:57
Такого пустослова як андрейків ще не було у керівних органах митниці ! І я хочу побачити як той пустозвін назбирае платежів у казну і як буде драпати з Волині як його попередники але треба його випустити голим і босим щоб знав як людям заважати порядно працювати!!!
Добавлю Показати IP 27 Січня 2015 00:03
А ще знайти все майно і піддати перевіркам за які такі шиши керівником поживає і добра наживае

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus