USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Коли є сильна команда, лідер не відіграє ніякої ролі», – Ігор Палиця про власні амбіції і децентралізацію

25 Вересня 2021 17:07
На переконання народного депутата, лідера політичної партії «ЗА Майбутнє» Ігоря Палиці, реформа децентралізації наблизила на крок уперед незалежність, зокрема економічну, територіальних громад. Водночас досі є низка необговорених і непроголосованих питань.

Про це йшлося під час пресбрифінгу, який відбувся на завершення об’єднавчого форуму політичної партії «ЗА Майбутнє» в Луцьку.

«Децентралізація – це рух уперед. Є й багато помилок. Потрібні зміни й у межах кордонів самих громад, тому що є багато неспроможних, тому буде об’єднання, укрупнення… Але реформа позитивна – це 100%», – наголосив Ігор Палиця.

Одна з найважливіших проблем, пов’язаних із децентралізацією, – це брак коштів на місцях. Наприклад, реверсна дотація, тобто кошти, які вилучаються з місцевого бюджету в державний, для міста Луцька становить 104 мільйони гривень.
Ігор Палиця наголосив, що не має президентських чи прем’єрських амбіцій, а прагне лише згуртувати команду, яка об’єднає людей, що хочуть змінити країну.

«У мене одна амбіція – щоб наша політична сила об’єднала людей, які хочуть змінити свою громаду, своє місто, свій район, свою область, свою країну. Немає значення, хто очолюватиме цю партію, тому що коли є сильна команда, лідер не відіграє ніякої ролі. Він робить те, що вирішує команда».
Народна депутатка Ірина Констанкевич додала, що низка питань стосується перерозподілу коштів на місцях. На її думку, найбільш постраждалі сфери в плані фінансування з державного бюджету – це освіта, охорона здоров’я, соціальна сфера та культура.

Бюджетні прогнози на майбутній рік для громад Волинської області невтішні. Зменшено розмір і освітньої, і медичної субвенцій.

«Ми маємо ще час, щоб подавати правки, і ми це будемо робити, ми будемо працювати, відстоюючи інтереси наших громад», – підкреслила вона.
Нардеп Ігор Гузь звернув увагу, що зменшення фінансування громад – це щорічна проблема: «Ми маємо з боями добиватися того, аби не зменшували фінансування громад. Це – якась гра уряду та провладної фракції. Ми постійно вигризаємо зубами ту копійку для громад».

Як наголосив, команда «ЗА Майбутнє» продовжуватиме лобіювати в парламенті інтереси громад.
«Ми – за те, що потрібно продовжувати забирати повноваження і ресурси з центру і передавати їх громадам. Ми – ключові лобісти в парламенті інтересів громад і продовження децентралізації».

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus