USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Лучанка здобула бронзу на Чемпіонаті Європи з веслування

17 Липня 2017 08:59
Полтавчанка Марія Кічасова, Марія Повх з Луцька, Анастасія Тодорова з Южного та Інна Грищун з Хмельницького стали бронзовими призерами чемпіонату Європи, який відбувся в Пловдиві, інформують у Федерації каное України.

Результат – 1.31,624. Це другий часовий показник в історії українського веслування. Перший – був зафіксований напередодні – у попередньму заїзді – 1.30,396. Українки поступилися лише 0,027 секунди польському екіпажу, який став другим.

Нагадаємо, що екіпаж в такому ж складі на чемпіонаті Європи-2015 став срібним призером в цьому ж виді програми. Обидва рази готував екіпаж до змагань Олексій Семикін.

Українська жіноча байдарка, починаючи з 2014 року, постійно знаходиться в числі претендентів на нагороди великих змагань в цій дисципліні. Успішно почали українські байдарочниці і нинішній сезон - вони стали срібними призерами на етапі Кубка світу в Португалії. Тоді у складі з Анастасією Горловою.

На чемпіонаті України її місце на другому номері - після проведення контрольних заїздів - зайняла лучанка Марія Повх, яка була в складі цього екіпажу в 2015-му, коли була завойована срібна медаль чемпіонату Європи і олімпійська ліцензія.

Цілком природним було бажання старшого тренера збірної Олексія Семикіна і його підопічних переплавити срібло в нагороду вищої проби. І вони цілком могли це зробити. Українки успішно стартували і після половини дистанції йшли на другому місці, відстаючи на 0,17 секунди від угорок - 44,44 проти 44,27.

Втім, залишалася вирішальна частина дистанція, а український екіпаж йшов по третій воді, де відчував досить серйозний опір зустрічного вітру. Проте конкурував за перемогу з угорками.

Окрім того, українські байдарочниці Марія Кічасова та Анастасія Тодорова вибороли золото Чемпіонату Європи з веслування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus