USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани знову скаржаться на перевізників

7 Лютого 2017 11:36
Мешканці Луцька не задоволені якістю організації перевезень в автобусах, які курсують містом. Натомість перевізники не відступають від своїх вимог щодо підвищення вартості проїзду в громадському транспорті.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцькій міській раді 7 лютого.

Директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Лариса Карп’як повідомила, що за період з 23 січня по 5 лютого в групу оперативного реагування «15-80» надійшло 799 звернень від лучан. З них - 301 звернення інформаційно-довідкового характеру.

36 дзвінків стосувалися роботи маршрутних автобусів. Як повідомила посадовець, лучани нарікали на відсутність рейсів, особливо у ранкові та вечірні години, великий інтервал та порушення графіків руху, відсутність автобусів на кінцевих зупинках, відсутність навігаторів, неналежну поведінку водіїв та порушення ними правил дорожнього руху. Зокрема, скарги надходили на маршрути №№ 1, 3, 4, 9, 9а, 11, 12, 16, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 26, 29, 31, 32, 33, 47. Крім того, 3 скарги надійшло на рух тролейбусів.

Також 5 з 12 ініційованих петицій, порушених за цей же період, стосувалися теми транспортних перевезень.

Начальник управління транспорту і зв’язку Луцької міської ради Анатолій Миронюк переконує, що третина скарг, які надходили, стосувалися маршрутів, які вже не існують. А ось зміст петицій належить до компетенції ОДА. Що ж до скарг на рух тролейбусів, то директор ЛПЕ Ігор Грицюк переконує: робота техніки була незадовільною у зв’язку з незадовільними погодними умовами, зокрема, громадський транспорт виходить з ладу через високу вологість. Нині, запевняє він, усе працює.

Виконувач обов’язків міського голови, секретар міськради Юлія Вусенко, своєю чергою повідомила, що найближчим часом має відбутися нарада з перевізниками, яку ініціювали депутати міськради. Нагадаємо, перевізники домагаються збільшення плати за проїзд у маршрутках до 5 гривень, а на сайті міськради оприлюднений проект рішення міськвиконкому про підвищення вартості проїзду з 20 лютого до 4 гривень.

«Зустріч з перевізниками щодо підвищення вартості проїзду відклали на цей тиждень. В Україні це питання вирішують неоднозначно: піднімають чи всілякими методами намагаються втримати ціну. З нинішнім рівнем економічного достатку буде проблема з перевізниками», - резюмувала вона.

Як відомо, у Конотопі, внаслідок страйку маршрутників, замість підвищення в місті домоглися зниження вартості проїзду у маршрутках до 2,5 грн. Так, трамваї та автобуси в райцентрі працювали у посиленому режимі, і як наслідок перевізники попросилися на мирову - знизили ціну з 3 до 2,5 грн. Міська рада розірвала договір з тими перевізниками, хто не захотів йти на зниження вартості до 2,5 гривні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанин Показати IP 7 Лютого 2017 12:01
Анатолій Миронюк не надає необхідну інформацію по запитам, а на чисельні телефоні дзвінки не відповідає. Їм є що приховувати - адекватний розрахунок показує граничний тариф у 3,50 грн.! На жаль, у нас не Конотоп, і влада працює не на громаду.
У до Лучанин Показати IP 7 Лютого 2017 13:39
Конотопі громада змусила владу працювати на себе, а не влада принесла їм все на блакитному блюдці з золотим обідком. Знайдіть в неті прочитайте, як конотопська громада боролась, як виходили на мітинги, підвозили один одного власним транспортом, блокували маршрутки, ходили пішки, але не відступали від своїх вимог. А якщо луцька громада тільки роти роззявлятиме не піднімаючи дуп з диванів, то звичайно платитиме по 5 грн.
Санчез до У Показати IP 7 Лютого 2017 14:12
Там мер нормальний і він змусив
... Показати IP 7 Лютого 2017 12:14
А чому піднявся проїд на рожищенському напрямку чому ніхто не нпіднімає такого питання подорощав проїзд на 50%!!!!
лучанин Показати IP 7 Лютого 2017 13:06
Так як "рожищенські" маршрутки "зупиняються" вранці на вул.Ковельській (їдучи з Рожищ), то нехай зупиняються на Зміїнці і назад в Рожище!
Я Показати IP 7 Лютого 2017 13:45
через довбану 31 маршрутку всі сьогодні вранці замерзли на зупинці на сині сливи. Невже не можна дати ради тим с*чим водіям які пропускають рейси в один бік встигло проїхало аж дві маршутки ,а в протилежний жлдної, адже по такому льоду зараз не побіжиш в центр пішки і стояти по годині на морозі теж не супер, а поскільки ті п*дли пропускають рейси, то доводиться спізнюватись на роботу, ну що за фігня така малята?
Санчез Показати IP 7 Лютого 2017 14:11
А чому немає в скаргах 8 та 25 маршруту?Він напевно депутатський?Бо ті маршруткі риплять і скриплять, що голова болить і ніхто їм нічого не може зробити.Маршрутки мають перевірятися перед виїздом і хто це має робити?Хто знає?На кого скаржитися і куди(крім 15-80)?
Волинянин Показати IP 7 Лютого 2017 15:25
Зарплата в мене не на копійку не пднялася. А ціна на проїзд в Рожище та за Рожищ, тобто на роботу та з роботи аж бігом підскочила. І долар не піднявся. Так із цінами на все, як тільки доляр вверх відразу ціни вверх , як тільки доляр вниз всі тільки очима кліпають.
щоденний пасажир Показати IP 7 Лютого 2017 15:38
Чомусь не згадана душогубка Підгайці - Забороль. Вулиця Дубнівська є вкрай непотрібною для Луцька .Єдина сільська маршрутка через Луцьк, яка завжди переповнена "підгайчуками". Жодного міського маршруту. Ніякого сполучення з ЛПЗ, КРЗ, проспектами Відродження, Соборності, вокзалом, автовокзалом .... Чи є ще така "картина" хоч в одному з обласних центрів України???
Віктор Показати IP 8 Лютого 2017 08:23
Ходіть пішки, і не буде вам скрипіти, дзвеніти, душегубити!!! Та й кошти свої залишите в гаманця.
123 Показати IP 8 Лютого 2017 10:10
І на Ківерцівські маршрутки ціна виросла в 2рази!!!!! Д*білізм виходить..якщо сісти на 2-й автостанції треба заплатити до Дачного 12 грн, але якщо сісти на цю ж маршрутку і доїхати до Ківерцівськоі вулиці заплатимо 3грн +до Дачного 4,5грн...виходить 7,50....де логіка у розрахунку вартості проїзду???!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus