USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани отримуватимуть безкоштовну донорську кров. ВІДЕО

3 Квітня 2013 17:40
Постійнодіючу базу донорів, де будь-хто матиме змогу здати (за винагороду) чи отримати (на безоплатній основі) кров, планують створити у Луцьку.

Про це стало відомо під час презентації Громадської ініціативи «Краплина життя», яка відбулася у коворкінг-центрі «Репортер» 3 квітня.

Ініціатор створення програми, депутат Луцької міської ради Олександр Плісецький розповів: метою громадської ініціативи «Краплина життя» є популяризація безкоштовного донорства, аби люди двічі-тричі на рік здавали кров, та створення так званого «банку донорів», де відображатиметься перелік добровольців, які зможуть у разі необхідності терміново здавати кров.

«Я вважаю, що проблема донорства перенесена на плечі людей, де у лікарнях просять привезти з собою донорів. Якщо нам потрібне переливання крові, нам кажуть привести двох-трьох донорів. І ми змушені шукати родичів, близьких, знайомих», − зазначив депутат міськради.

Також він додав, що інші області практикують надання пільг донорам, які здавали кров уже неодноразово, чи право на безкоштовний проїзд.

Начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Федір Кошель повідомив, що раніше проблемою донорства займався Червоний Хрест, а зараз таких громадських організацій стало набагато більше.

«Донори дуже добре обстежуться, тому хвороби на кшталт СНІДу, сифілісу, гепатиту тощо унеможливлюються. Те, що потреба у крові є – однозначно. В нашому місті є дві лікарні, які крові потребують найбільше – це пологовий будинок та міська клінічна лікарня», − додав Кошель.

Натомість завідувач донорського відділу Волинської обласної станції переливання крові Віктор Жадан зауважив, що дефіциту крові на Волині немає, адже область займає третє місце в Україні по забезпеченню донорами та виробництву необхідних препаратів.

За його словами, молодь, зокрема студенти, здає чимало крові, однак всього лише для того, аби взяти відгул.

Ознайомитися з громадською ініціативою «Краплина життя» можна ознайомитися на офіційному сайті.

Довідка:

Метою програми «Стань донором – врятуй життя» є пропаганда культури донорства, залучення небайдужих людей до співпраці та створення постійно діючої бази донорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus