USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луценко назвав прізвище ключової фігури в організації нападу на активістку Гандзюк

4 Грудня 2018 14:21
У справі про вбивство громадської активістки, керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив на нараді керівництва правоохоронних органів в Одесі, пише УНІАН.

«Оголошено ще одну дуже важливу підозру громадянину Левіну, який відомий у кримінальному світі за прізвиськом Москал-молодший. Ця людина була засуджена разом зі своїм батьком. Батько — пожиттєво. А молодший — на 15 років за організацію вбивств і нападів на Херсонщині на водіїв. Загальна кількість доведених вбивств — 15 чоловік», - сказав Луценко.

Генпрокурор додав, що Левін достроково вийшов з в’язниці за «законом Савченко», «але в нас є підозра, що це не було обгрунтовано».

Луценко зазначив, що Левін, за версією слідства, є ключовою фігурою у вчиненні злочину.

Щодо замовника вбивства, генпрокурор поінформував, що версій у слідства багато, але більшість з них зводиться до конкретних осіб, проте назвати прізвища він пообіцяв лише тоді, коли буде оголошено та підготовлено підозру.

«На цей момент новиною є те, що, крім організатора, якому підозра була оголошена раніше, додалася ще одна сторона штабу нападу на Гандзюк - це громадянин Левін», - сказав Луценко. За його словами, Левін втік з України у день, коли почалися затримання у справі Гандзюк, тепер здійснюються заходи, щоб затримати його за міжнародними дорученнями за кордоном.

Разом з тим він запевнив, що відсутність Левіна в Україні не вплине на слідство, «яке близьке до юридичного доказу діяльності замовника». Також він заявив, що слідство зійшлося на розумінні ключової версії: «Ми бачимо мотив, який об’єднує і помічника народного депутата, і кримінального авторитета, а відтак ми бачимо більш точно і фігуру замовника». Луценко пообіцяв, що, як тільки слідство збере достатню кількість доказів, назве прізвище замовника цього вбивства.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою Катерину Гандзюк біля її будинку. 4 листопада активістка померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення.

Правоохоронці встановили п'ятьох осіб, які об'єктивно підозрюються в організації та скоєнні злочину, і всім їм судом було обрано запобіжний захід. На сьогодні під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, решті - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову - суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

5 листопада у ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному у замовленні злочину Торбіну нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Паламарчука. Сам Паламарчук назвав «маячнею» звинувачення у його можливій причетності до замаху на активістку. Він також заявив, що звільнив Павловського. 12 листопада суд до 3 грудня арештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється у співучасті у вбивстві Гандзюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 5 Грудня 2018 05:40
юга фганкфугтський постійно щось називає... цимус в нього видно такий - як сам не скаже то й ніхто знати не буде - по судах то голяк виходить в основному...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus