USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Луцьк несе мільйонні збитки через карантин. Депутати звертаються до Києва

30 Квітня 2020 13:12
Луцька міська рада звертається до центральної влади з вимогою залишити в міському бюджеті 70% внесків ПДФО та відмінити реверсну дотацію, аби уникнути ймовірної економічної кризи.

Про це йшлося 30 квітня під час дистанційного засідання позачергової Луцької міської ради.

Директорка департаменту фінансів і бюджету Лілія Єлова зазначила, що зараз міський бюджет зазнає відчутних втрат через фактичну зупинку економіки, а також через чинні зміни окремих законів і податкового кодексу.

Так, збитки лише за квітень сягають 55–57 мільйонів гривень, у травні збитки, попри певні послаблення карантинного режиму, сягнуть не менше 35 мільйонів гривень.

Як нагадала Лілія Єлова, із міського бюджету було спрямовано 72,2 мільйона гривень на заходи боротьби з коронавірусом.

«Місто вже відчуває проблеми з надходженням до бюджету», – наголосила директорка департаменту фінансів і бюджету.

Тому депутати вирішили звернутися до Верховної ради, Кабміну та Асоціації міст України з проханням залишити в міському бюджеті 70% внесків ПДФО та відмінити реверсну дотацію та внести відповідні зміни, зокрема, до податкового кодексу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Антон Показати IP 30 Квітня 2020 13:57
Треба звільняти чиновників з міської ради з космічними зарплатами надбавками і преміями які протирають штани, Садовий вже ініціював звільнення 200 працівників міської ради
Антіфриз Показати IP 30 Квітня 2020 14:26
Треба ще закупити дезинфікуючого розчину для поливу вулиць. Звичайно, тільки в своїх.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus