USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк: ТОП-7 політичних курйозів 2017 року

31 Грудня 2017 16:26
З’ясовування стосунків, підкупи, взаємні обвинувачення та «гострі» фрази, кинуті зопалу. Неодноразово політична ситуація в Луцьку нагадувала, скоріше, театр абсурду. Часто депутати та громадські діячі не тільки вражали своїми недалекими поглядами, а й веселили необдуманими вчинками.

Інформаційне агентство Волинські Новини пропонує пригадати, які нісенітниці траплялися на політичній арені Луцька в році, що минає.

«Старий дід» & Вусенко

На 19-й позачерговій сесії Луцької міської ради, на якій депутати проголосували за дострокове припинення повноважень секретаря ради Юлії Вусенко, остання навела контраргумент проти депутата Григорія Пустовіта.

«Він же старий дід», – сказала про нього Вусенко.

Григорій Пустовіт, своєю чергою, підкреслив, що його, незважаючи на статус двічі дідуся, ще не варто «списувати».
Ігор Алєксєєв & Любомир Зубач

Аби підтримати Юлію Вусенко на початку літа до Луцька приїздив нардеп від «Самопомічі» Любомир Зубач, який зірвав засідання виконавчого комітету Луцькради й обізвав представників ради «клікою, що захопила владу».

Обурившись, до народного обранця звернувся член виконкому Ігор Алєксєєв, який напряму запитав, чи нардеп взагалі розуміє, що відбувається.

«Хто Вам делегував право називати обрану владу клікою? Хто Ви такий, що дозволяєте собі це? Чому Ви взяли на себе роль судового виконавця? Є рішення суду, є процедура його втілення в життя. Ви ж працюєте в комітеті? Хто виконує рішення суду у цій країні? Я Вас запитую, хто Ви такий? Ви не розумієте, чи недалекий?» – зазначив член виконкому.
Надія і голуби

Візит на Волинь народної депутатки Надії Савченко не увінчався успіхом: аби поспілкуватися з нею на площах Володимира-Волинського, Ковеля та Луцька зібралося обмаль людей і трохи більше голубів.

«Думала, що буду сьогодні говорити з голубами… харашо, що вони тут є… Таке мальовниче місто, таке велике і розвинуте, люди ходять і, в принципі, політики їм не потрібні, говорити із ними не потрібно, запитати у них немає чого», – обурювалася відсутністю до неї уваги Савченко.

Однак відсутність зацікавленості в містян не завадила народній обраниці говорити про створення нової партії, порівнювати Ковель із Кримом, висловлювати свої радикальні настрої, а також сипати «перлами».
Пацани Лапіна

Ще один народний депутат Ігор Лапін, обраний від Луцька, відзначився тим, що проігнорував прохання про допомогу від лучан.

На пропозицію містян долучитися до громадської акції, зокрема фінансово, аби убезпечити дітей і звести паркан біля дитячого майданчика, нардеп відповів: «Як стану олігархом – зразу поможу. А буде шось із зарплати, то лутше пацанам своїм поможу».
«Присланий нагнутим» із Києва Гунчик

Немало казусів у Луцьку було також у зв’язку з відкликанням п’ятьох депутатів Луцької міської ради, яке ініціював БПП «Солідарність».

Один із відкликанців Аркадій Соломатін гостро відреагував на критику у свою сторону та заявив, що теперішня влада послуговується цинічними методами, які переймає, зокрема, голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

«Пане Гунчику, ваші крилаті висловлювання «ляжу в гроб з президентом», «губернатора не так просто нагнути»… Мене обрали мешканці району Вишків, де я родився, виріс, де жили мої батьки, діди та прадіди. Так от, мене обрали мешканці, а вас сюди прислали з Києва і, вибачте, вже нагнутим», – закинув голові ОДА депутат.
Партія «Континіум»

Чергові цікаві інциденти, пов’язані з відкликанням луцьких депутатів, мали місце вже під час роботи міської виборчої комісії, яка оцінювала достовірність підписів, зібраних проти представників міської ради.

Так, лучани, які приходили до комісії, аби підтвердити свої підписи, навіть не могли назвати прізвища депутатів, проти яких підписувалися. А одна мешканка міста взагалі заявила, що виступає за «партію «Континіум» і не знає, при чому тут відкликання.
«Політ» Рижкова

Під час засідання останньої сесії до Луцької міської ради звернувся активіст «Самооборони» Сергій Рижков із проханням надати йому слово. Депутати, однак, не погодилися його вислухати. Тоді активіст почав бурно висловлювати своє невдоволення, а коли врешті вирішив покинути сесійну залу, вступив у суперечку з депутатом Євгенієм Ткачуком, яка закінчилася артистичним стрибком активіста на сусідній стіл.

Імітацію Рижкова від «сильного» удару ще довго обговорювали, а відео інциденту напрочуд швидко розлетілося мережею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus