USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани не знають прізвищ депутатів, за відкликання яких підписалися

10 Серпня 2017 21:00
Прийшовши до виборчої комісії, аби підтвердити свої підписи за відкликання депутатів Луцької міської ради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука, лучани не можуть згадати їхні прізвища. Окрім того, голова комісії Леонід Будцев самочинно перевіряє підписи лучан, хоча членами комісії не було обрано процедуру перевірки правдивості підписів.

Чергове засідання мало відбутися 10 серпня о 17:00.

Так, ще до початку засідання лучани приходили до виборчої комісії, аби затвердити свої підписи за відкликання депутатів. Одна з жінок, котра зайшла в приміщення комісії запитала: «це тут «якісь підписи завірюють?». Тобто вона навіть не знала, для чого ці підписи і за що вона підписувалася.

На питання перевіряючої, «за відкликання скількох депутатів ви підписувалися», інша лучанка відповіла, що, як показували, так і писала.

На прохання адвоката Святослава Туза, назвати прізвища депутатів, яких відкликають, одна з жінок сказала, що зараз така «жара», навіть всіх не згадаєш. Проте дехто з лучан все-таки спромігся назвати прізвища кількох депутатів - Євгенія Ткачука і Аркадія Соломатіна.

Окрім того, люди не можуть назвати підстави за відкликання депутатів.
Щодо самої комісії, то її голова Леонід Будцев знову не зміг забезпечити кворум, тому засідання перенесли на завтра. Воно відбудеться о 17.00.

Як стало відомо під час чергового засідання, для відкликання п’яти депутатів, проти яких виступає олігархічна група «Континіум», залучили партійну сітку людей із «Солідарності», яких збирають групами та ведуть звіряти підписи у Луцьку виборчу комісію.

Нагадаємо, що за фінансування олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті. Більше того, ініціатори відкликати депутатів міської ради називають заменшену цифру необхідних підписів. Також виборча комісія розглядає питання з порушенням закону та ховається від ЗМІ.

Так, аби в законний спосіб перевірити підписи, член комісії Юлія Кубай запропонувала ухвалити процедуру почеркознавчої експертизи й звернутися до правоохоронців, аби це здійснили вони. Пропозицію внесли в порядок денний й більшість це підтримала, але голосування зірвав голова комісії, який не виніс питання на голосування для затвердження й оголосив перерву. Наступного засідання вкотре члени комісії хотіли ухвалити метод перевірки підписів та перейти до роботи, втім, Будцев знову саботував роботу, сказавши, що не зрозумів суті пропозиції й оголосив перерву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мыкола Показати IP 10 Серпня 2017 23:32
Що ви до людей чіпляєься? далі що будете бити їх?
петрено Показати IP 11 Серпня 2017 07:05
і не знають без словника англійської мови не говорячи про прізвища усіх міністрів України

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus