USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк «повертається лицем до природи» – горітиме кожен третій ліхтар

24 Березня 2009 10:43
Під час проведення кампанії «Година Землі» у Луцьку вуличне освітлення працюватиме у нічному режимі, тобто світитиме кожен третій ліхтар. Про це йшлося сьогодні, 24 березня, під час «круглого столу» з приводу проведення в місті кампанії «Година Землі», – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Начальник відділу екології луцької мерії Борис Сорока розповів про екологічні негаразди як в Україні, так і в світі. «Ми повинні повернутися лицем до природи», – зазначив він.
За словами пана Сороки, у Луцьку більш ніж 60 тисяч автомобілів, які створюють викиди парникових газів. Загалом у світі постійно зростає кількість вуглекислого газу та метану в атмосфері. Пан Сорока закликав лучан та підприємства міста долучитися до кампанії «Година Землі», вимкнувши 28 березня з 20.30 світло на годину.
Представник підприємства «Луцьксвітло» Леонід Ковпак зазначив, що вуличне освітлення не вимикатимуть, проте ліхтарі працюватимуть у нічному режимі, тобто світитиме кожен третій.
 Начальник відділу з енергозбереження департаменту економіки Луцької міської ради Тарас Яковлев зазначив, що буде відключено освітлення там, де це не створить аварійних ситуацій. Зокрема не освітлюватиметься пам’ятник святому Миколаю та приміщення мерії.
Луцька філія ВАТ «Волиньобленерго» здійснюватиме енергопостачання у звичному режимі, проте зафіксує показники споживання електроенергії до акції і під час неї.
Заступник голови облорганізації Українського товариства охорони природи Віктор Комаров зазначив, що його структура цілковито підтримує проведення кампанії та закликає лучан до повномасштабної участі.
Під час прес-конференції Луцький міський голова Богдан Шиба запевнив, що також долучиться до проведення акції, вимкнувши світло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 24 Березня 2009 10:49
Надо было 22 ноября... "Зажги свечу" и сэкономь кислород
Аlex Показати IP 24 Березня 2009 11:43
В дворі нашого будинку зробити це неможливо ( бул. Дружби народів, 13А ). Я вже писав, в нас всього три ліхтарі і не працює ні один. Яким чином можна залишити третю частину? Одним словом - сміх та й гріх. Вже півроку ні ЖЕК, ні "Луцьксвітло" не можуть вирішити цього питання.
Анонім Показати IP 24 Березня 2009 14:36
Луцьк «повертається лицем до кризи» – горітиме кожен третій ліхтар

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus