USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцька медицина краща за київську?

17 Вересня 2008 15:15
Учасники круглого столу «Створення і функціонування єдиного медичного простору» визнають, що у Луцьку порівняно високий рівень медичної галузі та сприятливі умови для розвитку приватної медицини. Про це 17 вересня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Головний лікар Луцької міської клінічної лікарні, голова постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства Луцької міськради Лариса Духневич розповіла, що «охорона здоров’я у Луцьку стоїть на досить високому рівні».
За її словами, деякі міські пацієнти, які незадоволені медобслуговуванням в обласному центрі Волині, їдуть лікуватися до Києва. Проте, повертаючись додому, вони починають по іншому ставитися до міської медицини, визнаючи, що в багатьох аспектах вона краща навіть за столичні заклади. На думку пані Духневич, волинським ЗМІ варто більше уваги приділяти позитивним аспектам медицини. Серед інших проблем, які назвала Лариса Духневич – недосконалі нормативи.
На думку головного лікаря Луцької міської клінічної стоматологічної поліклініки Олександра Кобися, очолюваний ним заклад є одним з найкращих в Україні і може по праву називатись європейським.
Попри те, що в Україні показник зношеності стоматологічного обладнання у державних закладах складає близько ста відсотків, у Луцькій міській стоматполіклініці поставлено близько 50 нових стоматустановок, є інше нове обладнання. Як вважає пан Кобись, головною проблемою реформи медицини є не мале фінансування, а «людський фактор». На його думку, це «реформування потрібно почати зі своєї свідомості».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus