USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Луцькі депутати відмовилися піднімати оренду землі

29 Грудня 2008 16:30
Луцька міськрада відмовилася підняти розміри орендної плати від використання земель. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
Міський голова Богдан Шиба закликав депутатів підтримати підвищення земельної оренди, адже наступного року потрібно буде рятувати бюджет. За словами пана Шиби, постанова Кабміну № 1024 зобов’язує органи місцевого самоврядування встановити обґрунтовані розцінки. З першої спроби проект рішення підтримали 23 депутати, з другої – 21 (для прийняття рішення потрібно 24 голоси).
«У січні, лютому і березні у нас будуть великі проблеми з надходженнями до бюджету», – зізнався міський голова. Він закликав депутатів підняти вартість оренди землі.
Власне, як ідеться у проекті рішення, мінімальну ставку оренди пропонувалося підняти утричі – з 1% до 3%.
Однак категорично проти виступив голова земельної комісії Володимир Никитюк. Він зазначив, що можна піднімати оренду для «торговли или развлекаловки», однак для будівництва чи виробництва в умовах кризи – недоречно.
Голова комісії з питань торгівлі та розвитку підприємництва Юрій Довгун додав, що у травні оренда вже зросла в кілька разів. За його словами, підприємства зараз не мають коштів, аби платити за землю.
Зрештою, третя спроба голосування засвідчила, що рішення не пройшло, – його підтримали тільки 17 депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus