USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі депутати відмовилися від скандального будівництва

25 Березня 2009 13:44
Луцька міськрада скасувала рішення від 22 жовтня 2008 року «Про затвердження містобудівельного обґрунтування розташування 45-квартирного житлового будинку на вулиці Ветеранів, 9». Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
«Порушення містобудівного обґрунтування немає», - зауважив стосовно цього питання Луцький міський голова Богдан Шиба. Але додав, що проти будівництва мешканці деяких будинків на вулиці Ветеранів.
Натомість один із мешканців – Ігор Слободян – розповів, що опісля того, як вони дізналися про заплановане будівництво, то звернулися за допомогою до юристів. За словами пана Слободяна, юристи стверджують, що порушення законодавства таки є. Також мешканці подали позови до суду стосовно незаконності будівництва, однак наразі планують їх відкликати.
Депутати Луцькради підтримали позицію громадян 33-ма голосами.
Довідково:
Питання 101 та 102 депутати 22-голосами прийняли розглянути як першочергові опісля депутатських запитів. Ці питання стосуються  відміни житлового  будівництва по вулиці Ветеранів.
 
Зокрема, питання про скасування рішення міськради «Про затвердження» містобудівельного обґрунтування розташування 45-квартирного житлового будинку на вулиці Ветеранів, 9 у Луцьку» та про скасування рішення міськради «Про розташування 90-квартирного будинку по вулиці Ветеранів,13 у Луцьку» внести на розгляд як першочергові запропонував депутат Юрій Довгун (НУ).
Обранець громади стверджував, що питання є досить резонансним серед населення і сьогодні міщани планували провести пікет під стінами мерії. Заперечення пану Довгуну висловив секретар міськради Анатолій Бірюков, який не хотів міняти порядок питань.
На підтримку колеги по партії виступив депутат міськради Андрій Козюра(НУ). Також висловилася по цьому питанню й депутат міськради Тетяна Семенюк(Фракція «Волинь-регіон»). Пані Семенюк розповіла про наявність у неї ста підписів мешканців вулиці Ветеранів, які виступають проти будівництва. Депутатський корпус 22-ма голосами підтримав перестановку питань.
Міський голова Богдан Шиба час апаратної наради 17 березня доручив підготувати розпорядження про заборону будівництва багатоповерхового будинку на вулиці Ветеранів.
До редакції «Волинських Новин» звернулися мешканці багатоквартирних будинків № 9,11, 13 на вулиці Ветеранів. Вони вважають рішення міської ради від 22 жовтня 2008 року «Про затвердження містобудівельного обґрунтування розташування 45-квартирного житлового будинку на вулиці Ветеранів, 9» незаконним. Лучани нарікають, що ніякого громадського обговорення цього рішення не було. Тому вони й почали бити на сполох.
Під час апаратної наради Богдан Шиба доручив підготувати розпорядження про заборону будівельних робіт на вулиці Ветеранів, оскільки люди проти цього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus