USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі пластуни у Польщі шукають малі сліди великої історії. ФОТО

20 Липня 2009 13:47
У невеликому містечку Мірче неподалік польсько-українського кордону проходить польсько-українсько-німецький волонтерський табір «Малі сліди великої історії». Про це 20 липня повідомляють «Волинські Новини». 
Щоденно молодь працює на двох цвинтарях – у Ласкові та Верешині. На сьогодні вже помітний результат кількаденної праці. Крім того, під керівництвом відомого польського консерватора Януша Смази було створено документацію та план цвинтаря у Верешині. Під час спільної праці та відпочинку молоді люди знайомляться з культурою країн-учасників: вже відбулися вечори української та польської культури, а в суботу буда проведена теренова гра, яка допомогла учасникам ще краще пізнати свої країни. У неділю ж молодь відвідала Грубешів та Замость, - повідомила Юлія Семенюк із прес-служби Волинської округи НСОУ Пласт.
На учасників чекає виїзд до Холма, де подібний табір відбувся минулого року, продовження праць на цвинтарі, а також збирання свідчень жителів Верешина та навколишніх сіл. На підставі зібраних протягом табору матеріалів волонтери підготують радіо-репортажі, статті та публікації українською, польською та англійською мовами, а також організують в Луцьку та Любліні виставки фотографій, присвячених табору. Таким чином, за словами Януша Смази, волонтери не лише рятують цвинтар як такий, але відновлюють його у свідомості місцевих жителів.
Довідково:
Проект «Малі сліди великої історії» отримав дотацію в рамках програми «Меморія. Волонтаріат для європейської культурної спадщини», яка реалізується Фондом «Пам\'ять, відповідальність, майбутнє» та Фондом Баторія. Метою програми є заохочення молодих людей із Центральної та Східної Європи до здійснення спільних заходів для збереження європейської культурної спадщини.
 
Організаторами табору є Волинська Округа Пласту та Люблінська Округа ZHR (скаутська організація з Польщі), а також Луцька міська рада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Липня 2009 08:47
волонтери? Волонтаріат? Поясніть прошу де поділося РІДНЕ: ДОБРОВОЛЕЦЬ, ДОБРОВІЛЬНО, ДОБРОВОЛЬЦІ? Невже Тарасові слова вже забуті? ,,...і чужого научайтесь і свойого не цурайтесь"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus