USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцького забудовника звільнили від сплати частини пайової участі

30 Березня 2016 16:35
Для ТзОВ «Казкова оселя» обранці міської громади вирішили зменшити розмір пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Про це йшлося під час 5 сесії Луцької міської ради 30 березня. Депутати розглянули проект рішення про зменшення розміру пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста ТзОВ «Казкова оселя».

«Зменшити розмір пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста ТзОВ «Казкова оселя» по будівництву житлово-офісного центру на вулиці Ветеранів, 21 в місті Луцьку, з нарахованої суми, згідно Договору пайової участі від 20.01.2016 №05, з 356 474 гривень до 20 547 гривень у зв’язку з:

- будівництвом пішохідних доріжок на вулиці Ветеранів, 21 – 65 425 гривень;

- будівництвом мосту на вулиці Ветеранів, 21 – 70 296 гривень;

- будівництвом підпірної стінки – 58 881 гривня;

- влаштуванням спрямлення на вулиці Ветеранів, 21 – 141 325 гривень.

Загальна вартість вищевказаних збудованих об’єктів інженерної інфраструктури становить 335 927 гривень.


Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук нагадав, що у грудні минулого року вже голосували за схожим питанням про звільнення від пайової участі «Луцьксантехмонтаж №536» під час будівництва багатоповерхівки на вулиці Набережній. Тоді за проект рішення депутати відмовлялися голосувати тому, що він був недоопрацьованим. З міським головою домовилися про напрацювання до лютого концепції про порядок звільнення забудовників від сплати пайової участі. Досі такий документ депутатам не показали. Він повідомив, що фракція не голосуватиме за проект рішення доти, доки не буде презентований порядок звільнення від пайової участі.

Депутат Євгеній Ткачук запевнив, що забудовник виконав достатній об’єм робіт, а всі документи, які він подав, опрацьовані. Тому, на його думку, ТзОВ «Казкова оселя» варто звільнити від пайової участі у розмірі понад 335 тисяч гривень. Підтримувати тих забудовників, які розвивають місто, закликав Григорій Пустовіт.

Ігор Поліщук зауважив, що не проти проекту рішення, а проти подібного підходу до вирішення питань. Міський голова досі не виконав зобов’язання і домовленості, досягнуті у грудні, та не розробив концепцію, а тому фракція не підтримуватиме подібні проекти рішень.

Начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан на відповів, що положення про нарахування коштів пайової участі, нібито, оприлюднили на сайті міськради. З його слів, якщо забудовників не звільняти від сплати пайової участі, то вони зможуть відстояти свої права у суді.

Після дискусії депутати усе ж вирішили звільнити забудовника від сплати пайової участі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан Бандера Показати IP 30 Березня 2016 21:04
Пропоную забудовникам ще заплатити, бо вони таку важливу справу роблять: зрізають старі дерева, корчують пеньки, висушують болота, а взамін будують житло для заробітчан і бізнесменів, кладуть бруківку і асфальтують усе живе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus