USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку пайову частку зменшили депутату-мільйонеру

21 Квітня 2017 14:48
Депутат Луцької міськради Андрій Покровський, який останнім часом почав активно з’являтися в медіа-просторі та ініціює низку проектів рішень, торік домігся зменшення пайової частки на розвиток інфраструктури міста від двох об’єктів більш як на 2 мільйони. А вже за рік депутат ініціює проект рішення, згідно з яким йому б не лише не зменшили пайову частку, а й збільшили б.

Нагадаємо, у Луцькій міській раді на черговій сесії депутати розглядатимуть проект рішення, відповідно до якого розмір пайової участі забудовників у створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста може зрости. Представляв його директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Олександр Озінович. Проте, проект рішення активно захищав і відповідав на запитання щодо нього депутат Андрій Покровський.

Відповідно до проекту рішення, пайова частка, зокрема для забудовників багатоповерхівок, зросте з 1,5 до 3%. Крім того, передбачено, що під час розрахунку пайової частки не будуть враховуватися витрати на придбання та виділення земельної ділянки, звільнення будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж, влаштування внутрішніх і позамайданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій.

Зауважимо, відповідно до інформації начальника управління капітального будівництва міськради Леоніда Карабана, торік міська рада уклала договорів про сплату пайової участі на суму 8,199 мільйона гривень. На підставі рішень міськради і звернень замовників, цю суму зменшили на 2,343 мільйона в 2016 році, і в бюджет надійшло 5, 856 мільйона гривень.

Як з’ясувалося, практично всю суму, на яку зменшили частку (і яка не надійшла в казну міста), подарували фірмам луцького депутата, який нині ревно на публіку піклується про доходи бюджету міста.

Так, 30 березня минулого року обранці міської громади вирішили зменшити розмір пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста для ТзОВ «Казкова оселя». Зменшили частку з 356 474 гривень до 20 547 гривень у зв’язку з: будівництвом пішохідних доріжок на вулиці Ветеранів, 21 – 65 425 гривень; будівництвом мосту на вулиці Ветеранів, 21 – 70 296 гривень; будівництвом підпірної стінки – 58 881 гривня; влаштуванням спрямлення на вулиці Ветеранів, 21 – 141 325 гривень. Тобто, за будівництво багатоповерхівки фірмі зменшили пайову частку на 335,927 тисячі гривень.

Як зауважувало з приводу голосування за це питання видання Конкурент, «депутат Луцькради Андрій Покровський, який одночасно є власником ТзОВ «Казкова Оселя», написав заяву про те, що під час розгляду цього питання можливий конфлікт інтересів. Саме тому він не буде брати участь у голосуванні, щоб не порушувати законодавства».

Уже за кілька місяців, а саме у липні того ж 2016 року, депутати на сесії зменшили розмір пайової участі ТзОВ «РЦ «Промінь» з 2,1 мільйона до 93 тисяч гривень. Засновником цього підприємства є той же Андрій Покровський. І фірмі депутата цього разу зменшили пайову частку на 2,007 мільйона гривень. Серед мотивів такого прохання - перенесення зупинки громадського транпорту, що, згідно нового проекту рішення не мало б бути аргументом, адже стосується влаштування споруд та транспортних комунікацій.

Якщо порахувати, то практично вся сума, від сплати якої торік звільнили депутати Луцькради (якщо точніше - 2, 342 мільйона гривень) – «подарунок» фірмам Андрія Покровського. Вже після того, як обранець громади отримав бажане, він зініціював зміну правил гри для забудовників щодо сплати пайової участі в міську казну, сам не заплативши за всі роботи повної суми. До слова, в обох випадках, рішення не підтримувала фракція УКРОП. Депутати вимагали розробки порядку звільнення від пайової участі.

Додамо, як інформувало торік згадане видання Конкурент (до якого має стосунок сам депутат), згідно з поданими деклараціями Андрій Покровський був на другому місці за статками серед представників міськради. Зокрема, у 2015 році він отримав 2 647 600 гривень доходу. З них 60,6 тисячі гривень зарплати, 2 513 500 гривень прибутку від продажу майна та 73,5 тисячі гривень від передачі власності в оренду. 939 344 гривні заробила на підприємницькій діяльності дружина депутата. Цьогоріч на сайті НАЗК декларація про доходи Андрія Покровського за 2016 рік – наразі відсутня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася Показати IP 21 Квітня 2017 15:37
Щото не стало покровителя Романюка..........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus