USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькому зоопарку присвоять статус національного?

18 Травня 2011 17:41
Луцький зоопарк очікує масштабна реконструкція – об’єкт планують розширити, оновити та привести усе до ладу.

Як розповів директор звіринця Володимир Гончаров, у поточному році вдалось втілити один з найважливіших задумів – у вольєрах зоопарку відбулось істотне поповнення. Майже кожній тварині знайшли пару. Тому тепер у зоопарку очікують потомства.

Так, незабаром у луцькому звіринці можна буде подивитись на малюків лам, нільгау, оленів. А нещодавно тут з’явилось на світ двоє дитинчат дикобразів.

Гончаров каже, це було великою несподіванкою, адже ці тварини дуже рідко народжують у неволі.

Окрім цього, розповідає директор зоопарку, власними силами вдалось втілити ще один задум – на території звіринця запрацювало невеличке дитяче містечко. Два маленькі атракціони встановили ще минулоріч, однак вони довгий час не функціонували. Проте тепер там впродовж дня гойдається дітвора.

Також Гончаров розповів, що в луцькому зоопарку планується будівництво чотирьох об’єктів. Перш за все – побудова ветеринарної лікарні, де обов’язково будуть готельні номери.

«В нас в Луцьку немає підходящих ветлікарень. Є якісь там халабуди, будемо так казати. Але для того, щоб зробити рентген, для того, щоб зробити все, як належить, як роблять і людям, такого взагалі-то ніде немає для тварин. От ми постараємося зробити так, щоб ця клініка була на рівні європейських стандартів, там де навіть ветеринарні машини будуть», – запевнив він.
Другий об’єкт – це ведмеже містечко, його розширять та розбудують. Оскільки замість двох клишоногих, які мешкали тут раніше, тепер їх чотири.

Один з новоприбулих – мандрівник, який у березні цього року блукав вздовж траси Луцьк-Ковель. Тоді його спіймали і передали у луцький зоопарк. Тут він перебуває й нині.

Крім цього, планується розширення помешкання для левів та реконструкція території, де живе зубр. І кошти на це, обіцяє Гончаров, відшукають.

«Ми вступаємо в контакт з європейськими засобами для того, щоб розвивався зоопарк. Це, так би мовити, міжнародний транш, який йде по програмі в Польщу, Білорусь та Україну. Нам буде виділятись визначена сума. В цьому році в кінці року. І на наступний рік буде сума, яка в три рази перевищуватиме ту, яку ми в цьому році отримаємо. Транш приблизно 499 тисяч євро, а з міського бюджету буде близько 100 тисяч гривень», – розповів Гончаров.

Зараз на території зоопарку живуть майже три десятки видів тварин, усього приблизно 170 звірят. Та це дещо забагато для території, яка займає трохи більше, ніж два гектари. Тому її планують розширити щонайменше у шість разів.

Розширюватись територія буде, зокрема, за рахунок землі, яка віддана в оренду під кінно-спортивну школу. Якщо територія іподрому увійде в проект розширення зоопарку, то територія звіринця становитиме близько 12 гектарів.

Коли бажаного буде досягнуто, сподівається Гончаров, тоді луцькому зоопарку присвоять статус національного.
«Якщо буде 12 гектарів, то можна звертатись з ходатайством щодо переведення зоопарку в статус державного. Щоб бути державним, треба мати не менше 10 гектарів», – зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тоня Показати IP 18 Травня 2011 17:52
А ще дайте звання національного "Спецкомунтрасу", який вивозить сміття. Адже сміття національне - наше, українське.
Лучанин до Тоня Показати IP 18 Травня 2011 20:19
А до чого тут спецкомунтранс?.. Даний статус дозволить зоопарку мати додаткове фінансування, відповідно краще утримання тваринам, набагато кращий вигляд, що дозволить в зоопарку дійсно відпочивати та любуватись тваринами, привчати дітей до природи, а не бути тваринами самим!
ім’ярек Показати IP 19 Травня 2011 08:29
Сьогодні 1 квітня?!
Біофіл Показати IP 19 Травня 2011 12:11
Лучанину. Ви - нереальна людина. Очевидно, довго не жили в Україні? Уже понад три роки держава не платить за звання "академічних", заслужених", "народних", "національних". Давайте, з вашої пропозиції, все назвемо "національним" і буде в цьому разі падати з неба, як манна каша, фінансування на утримання тварин і не лише їх. І буде "лучанин" любуватись навколишнім середовищем разом з тваринами. Не бракує на світі чудаків! Поцікавтесь фінансовим станом нашої держави, вельминеосвічений пришельцю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus