USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Луцькводоканал» розриває договір із Гнідавським цукровим заводом

27 Червня 2017 11:43
25 серпня буде розірваний договір між «Луцькводоканалом» та Гнідавським цукровим заводом, а міськрада планує побудувати каналізацію та забрати відходи мікрорайону у міську мережу каналізації.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 27 червня.

Депутатів просили підтримати звернення до центральних органів влади щодо проблеми смороду у місті. Нагадаємо, як ішлося сьогодні під час оперативної наради в Луцького міського голови, депутати міськради підготували звернення до Міністерства екології та Міністерства аграрної політики.

Звернення має на меті активізувати роботу у Луцьку тих територіальних підрозділів, які мають контролюючі функції та можуть вплинути на вирішення проблеми поширення нестерпного смороду з полів фільтрації цукрового заводу.

Зі слів головного спеціаліста відділу екології міськради Оксани Тарабанюк, міськрада намагається знайти дієві засоби вирішення проблеми поширення неприємного запаху з полів фільтрації Гнідавського цукрового заводу, але її повноваження у цій сфері обмежені. Функції контролю здійснює держекоінспекція та головне управління держпродспоживслужби в області. Ці служби за зверненнями міськради та громадян провели перевірки на заводі «Біо Пек» та ПАТ «Гнідавський цукровий завод». Заходи, вжиті цими підприємствами для вирішення проблеми, не дали результату і мешканці Луцька продовжують страждати від смороду, що з’являється залежно від підвищення температури повітря. Отже, міськрада вирішила звернутися до Мінагрополітики та Мінекології заради того, щоб активізувати роботу держекоінспекції та держпродспоживслужби для вирішення цієї проблеми. У приписах цих служб йдеться про те, що до 1 вересня потрібно забрати стоки з полів фільтрації. Потрібно вжити заходи санації на полях і вивозити з них відходи.

Голова комісії Микола Федік запитав, чим може допомогти у вирішенні проблеми Мінекології та Мінагрополітики.

Оксана Тарабанюк зауважила, що міськрада не має контролюючих функцій, такі функції мають лише згадані територіальні підрозділи на місцях. Міськрада наразі не забезпечила відведення стоків мікрорайону Вересневе з полів фільтрації. 25 серпня буде розірваний договір між «Луцькводоканалом» та Гнідавським цукровим заводом, а міськрада планує побудувати каналізацію та забрати відходи мікрорайону у міську мережу каналізації. Головний спеціаліст відділу екології наголосила, що, попри чутки, біоетанольний завод зараз не працює – котельня зупинена, і чани, де перебувала продукція, порожні, тож на поля фільтрації не потрапляє мелясна барда. Водночас продовжують реагувати речовини, які потрапляли на поля з березня, тому поля фільтрації необхідно очищувати.

Члени комісії рекомендували підтримати звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 27 Червня 2017 12:21
ну нарешті влада почала рухатись у правильному напрямку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus