USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Маневицький лісгосп: суперечки навколо автівки за півмільйона

14 Грудня 2015 12:30
Нещодавно депутат Луцької міської ради і лідер ГО Волині «Народний контроль» Павло Данильчук опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці матеріал про те, як директор ДП «Маневицьке лісове господарство» Володимир Радіон, не погодивши питання з керівництвом Державного агентства лісових ресурсів України, придбав легковий автомобіль Hyundai Elantra вартістю 503563 тисячі гривень та систему відеоспостереження за лісовими масивами, яка коштує 80323 тисячі гривень.

Як зазначає Павло Данильчук, Держлісагентство визнало недоцільним придбання Маневицьким лісгоспом Hyundai Elantra, оскільки він не відповідає вимогам як автомобіль, що призначений для охорони та патрулювання в лісових масивах.

Також депутат пише, що в результаті перевірки встановлено, що лісгосп без дозволу Держлісагентства купив ще й систему відеоспостереження за лісовими масивами за 80 тисяч гривень. З’ясувалося також, з його слів, що у 2014 році держпідприємство придбало основних засобів на 554 тисячі гривень без укладання відповідних договорів.

Копія листа Держлісагентства опублікована депутатом Данильчуком у соцмережі Фейсбук:

Владці багато говорять про боротьбу з корупцією. Але якщо проаналізувати висновки перевірок на різних державних підприєм...

Posted by Pavlo Danylchuk on 10 декабря 2015 г.


Реагуючи на гучне повідомлення, журналіст Петро Чечелюк побував в лісовому господарстві селища Маневичі і, як він запевняє, переконався, що «картина», намальована у Фейсбуці народним контролером чорними фарбами, далека від правди. Про це він написав у своєму матеріалі «Депутат-дилетант проти лісівника-професіонала», опублікованому на сайті «Український лісовод».

«Смію повідомити Павлу Данильчуку, що чисті прибутки ДП «Маневицьке лісове господарство» за результатами господарської діяльності за 9 місяців нинішнього року склали 20 мільйонів гривень. Такими показниками не може похвалитись жодне лісове господарство України. Очевидно, зважаючи на цю цифру, держлісгосп міг собі дозволити придбати автомобіль далеко не представницького, а нижче середнього класу, який прирівнюється до автомобіля марки «Ланос» з робочим об’ємом двигуна 1,6», - пише журналіст.

Та додає, що легкова транспортна одиниця була придбана за рішенням загальних зборів трудового колективу підприємства, а також з усного дозволу тодішнього начальника ВОУЛМГ Василя Мазурика, і не за бюджетні кошти, а за кошти господарської діяльності.

Щодо сумнозвісної системи лісового відеоспостереження, то, зі слів Петра Чечелюка, вона була придбана у 2011 році тодішнім директором лісгоспу Анатолієм Іщиком і «висіла» на кредиторській заборгованості підприємства (в часи керівництва колишнього директора підприємство не мало грошей навіть на зарплату!). Гасив заборгованість по цій системі, знову ж таки, Володимир Радіон. «Ще раз повернемось до того злощасного легкового автомобіля. Я передаю читачу інформацію, отриману з джерел Державного агентства лісових ресурсів України. З приходом на посаду виконувача обов’язків начальника ВОУЛМГ Олександра Кватирка останній підписав Володимиру Радіону листа-дозвіл на його придбання і передав його київським чиновникам на погодження. Та за кілька днів він різко поміняв своє рішення і відізвав листа без усякої на це мотивації. Мова йде про елементарну людську порядність керівника, державного службовця чи, вірніше, про її цілковиту відсутність», - йдеться у статті.

Петро Чечелюк також переконує, що Володимиру Радіону довго доводилось виводити знищене підприємство з тіньових схем.

«Щодо «закупок» і «мільйонів» підприємства, які так любить рахувати Данильчук в чужій кишені (касі), то тут теж «контролер» прямо таки опростоволосився. З приходом Володимира Радіона на посаду директора йому довго доводилось виводити знищене підприємство з тіньових схем, а в його автомобільному підрозділі він застав два вантажних автомобілі без двигунів і непрацюючий трактор-бульдозер. Вони стояли під парканом і нагадували підбиті німецькі «Тигри» після бою на Курській дузі. Сьогодні в лісгоспі нараховується до тридцяти одиниць лісової техніки. Саме на її закупівлю пішли ці мільйони, які так хвилюють народного контролера-дилетанта області. На цю техніку і обладнання для деревообробки підприємство володіє усіма наявними дозволами Держлісагентства. А ще ці «мільйони» були використані на створення 250 робочих місць для таких хронічних безробітних, як Павло Данильчук», - жорстко зауважує журналіст.

А щодо «придбання техніки у фіктивних фірм». ТзОВ «Арзу» (на той час – діюча фірма), у 2014-му році боргувала підприємству 500 тисяч гривень. Не маючи змоги повернути борги, вона в рахунок них передала держлісгоспу техніку, на що були надані дозволи Державного агентства лісових ресурсів України. На даний час ТзОВ «Арзу» боргує підприємству 90 тисяч гривень, на відсудження яких в Маневицькому районному суді лежить позовна заява держлісгоспу. І

Також Петро Чечелюк нагадує, що впродовж 2014-2015 років ДП «Маневицьке лісове господарство» на потреби АТО передало товарів, автомобіль і перерахувало грошей на суму близько мільйона гривень і, за що колективу був подарований Прапор України з 50-тю підписами бійців.

«На жаль, на прапорі немає підпису Павла Данильчука, який відсиджувався в тилах», - неоднозначно натякає журналіст. Те, що в деяких матеріалах про ДП «Маневицьке лісове господарство» і його керівника, які друкуються в місцевих ЗМІ, є спроба дискредитувати і підприємство, і його директора, Петро Чечелюк пояснює тим, що цю посаду вже давно чекає «своя» людина, яка буде іграшкою в руках тих, хто націлився грабувати державу і багатіти за рахунок бурштину. Це – один з головних «елементів» лісової політики міністра АПК України Олексія Павленка і його наймита Олександра Ковальчука. Що з цього вийде, не берусь судити, але правда рано чи пізно торжествує. Такий закон суспільства.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: КУДИ ВЕДУТЬ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО ВОЛИНІ КИЇВСЬКІ ЧИНОВНИКИ?

Насамкінець автор обґрунтовує назву своєї статті «Депутат-дилетант проти лісівника-професіонала». «Заглянув в досьє головного народного контролера області на громадських засадах (тут: Павла Данильчука) - просто так, аби відкинути усякі сумніви щодо правильності вибору заголовку публікації. Не помилився. Спеціальність, здобута в тодішньому Волинському Національному університеті ім. Лесі Українки - політолог. Це зношена куфайка, перелицьована з радянського «наукового комунізму». Я веду до того, що з таким записом в дипломі в графі анкетних даних «спеціальність» можна ставити прочерк (без освіти)», - пояснює журналіст. І радить Павлу Данильчуку «ретельно працювати над собою і уважніше вивчати проблеми, перш ніж виносити їх в соціальні мережі на загальнонародний суд. Вчити людей ненависті один до одного надто небезпечно. Це дискредитація політичного опонента з допомогою заборонених прийомів. Існує межа, за якою будь-який політичний капітал не працює», - йдеться у зверненні журналіста до депутата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 45
небайдужий Показати IP 14 Грудня 2015 12:50
Думаю, що пан Чечелюк за цю статтю чимало заробив.
відвертий до небайдужий Показати IP 14 Грудня 2015 13:23
Скажу прямо, нехай данило пише не тільки за те, що купив лізгосп за свої прибутки, але і пише за тих хто розкрадав - Арзу, чи пише за те що, 16.12.2015 року в Любешові де відбудеться суд по малому Коліснику. Їдь і відстоюй права громади туди. Чи може хочеш сказати за ківерцівського директора де ти пасешся!
Юр Показати IP 14 Грудня 2015 12:54
Цікаво - скільки тому Чечелюку платять, що він оперативно строчить відповіді на закиди? Чи є якісь інші причини? Можливо, знає, куди битимуть наперед? Чому?
хххх до Юр Показати IP 14 Грудня 2015 13:16
Хочу сказати , що вся наволоч, яка розкрадола десятиліття хоче повернутись в лізгоспи, на державну службу і т. д.не-по-лу-чи-ть-ся. Данильчук не виконуй замовлення чи ти вже продався зовсім?
укроп до Юр Показати IP 14 Грудня 2015 17:38
Я в словах Чечелюка не бачу жодної неправдивої інформації.
Сянькович Показати IP 14 Грудня 2015 12:54
Справа не в машині чи системі відеоспостереження.Для роботи підприємства і прийнятті рішень є чіткі правила,інструкції,постанови,розпорядження,накази,саме головне- статут.для директора ще і контракт.Коли керівник починає їх порушувати,називають це по різному: феодалізм,махновщина,керівник-князьок і т.д.А згідно чинного законодавства це все називається корупція. Хочете змін- міняйтесь,а не виправдовуйте свою недбалість і вседозволеність.
2015 до Сянькович Показати IP 14 Грудня 2015 13:33
На ваш коментар скажу, те що не треба сьогодні виконувати злочинні накази Дерагенства і "Форточки" нехай ідуть нафіг. Ще побачите хто такий (форточка) та ковальчуки.
Валерій Показати IP 14 Грудня 2015 13:06
Володимир Радіон - один із найкращих професіоналів волинського лісу, людина, яка до директорської посади прийшла через усі сходинки непростого виробництва, і знає, що таке і слово директора, і піт та мозолі простого роботяги. Від якого він, до речі, ніколи не відсторонювався. Як і від інших простих людей, які працюють на благо лісу!
Луцьк Показати IP 14 Грудня 2015 13:21
Лісгосп заробив на машину і купив, а де безробітний данильчук "заробив" на машину, квартиру ........
7777 Показати IP 14 Грудня 2015 13:39
Дивлюсь на ситуацію в лісі і розумію що банда колісника рветься до влади назад !!!! Данильчук Квартирко і ще десяток всі пляшуть під дудку колісника!!! А ніхто не пише що за охорона буг їздить по лісі !!! Не колісника часом!
анон до 7777 Показати IP 14 Грудня 2015 16:22
Це міні армія Лапіна.
Манькович Показати IP 14 Грудня 2015 13:45
Сянькович, про все перераховане - правила, інструкції, постанови, накази, статути і контракти, махновщину, князьків, корупцію побалакай з начальником управління Кватирком. Цей князьок кватирко зосередив в собі все, що ти перерахував, І ще в додачу - купа криміналу. Тому не будь штопаним гандоном. Якщо ти з Венери не звалився сьогодні вранці. Будь реальною людиною.
Дьодік Показати IP 14 Грудня 2015 13:48
Підприємство державне - тобто належить усьому народу України, а значить найнятий менеджер (директор) не вправі без згоди власника (народу) купувати собі такі дорогі штучки. ПС. Чепелюк продажна писака.
укроп до Дьодік Показати IP 14 Грудня 2015 16:25
То може референдум треба проводити???
маневичі Показати IP 14 Грудня 2015 14:07
а ти чепель скажи чому твій заслужений друг радіон неходить на роботу вже третій місяць .а в луцьк кожен день на іншій машині державній іде чи не до тебе в гості
робітник Показати IP 14 Грудня 2015 14:10
підприемство державне а наш директор радіон думае що це його приватне ,але янукович тоже думав що все його
укроп до робітник Показати IP 14 Грудня 2015 17:46
Чкщо такий поганий тоді чьому ти там сидиш, якщо поганий тодій чьому працівники самостійно поїхали відстоювати його??? Такійти на...й робітник!!!
до Валери Показати IP 14 Грудня 2015 14:14
Радіон такий порядний що за два роки більше вкрав чим зеник за десять якщо треба то цифри всі е,ждуть
11 Показати IP 14 Грудня 2015 14:19
.....а данильчук настільки тупий що не може відрізнити хюндаю від нормальної машини......і він мабуть не усвідомлює що не є депутатом обласної ради...а отже вирішуй питання міста.......
West Показати IP 14 Грудня 2015 14:26
% який прирівнюється до автомобіля марки «Ланос» з робочим об’ємом двигуна 1,6» % пане Чепелюк поміняйте мій Ланос на Hyundai Elantra
хюндай Показати IP 14 Грудня 2015 15:57
А чому данилюк не написав про малого зеника. Скільки той, недоробок, мав машин. Мерседеси, шевролє, джипи. Який старовинний автопарк хотів собі зробити (волга, 21, 24, газ-69 та інш.) Ц е ж те саме що янукович. То тоді той данилюк цього не бачив. А як лісгосп купує авто для роботи то тут як тут. Та хіба це престижне авто, клас середнячка. Одне слово, банда (колісники) рветься до влади і з цим кодлом потрібно робити швидко і радикально. Банду геть
анон до хюндай Показати IP 14 Грудня 2015 17:53
Декілька квадроциклів,газ-66 2 штукіштукі, джипи ніссан і опель, катери і ще багато різного майна яке куплено за крадені гроші у лісгоспулісгоспу і працівників.
хюндай 2 до анон Показати IP 14 Грудня 2015 18:13
В тієї сімейки адамсів(колісників) ще дуже багато накраденого. Лічити не перелічити. Перші крадії волині. Що старий лось, що зеник (дибіл недоношений), що роман (жирна свиня), що їхня вся іванофранківськаа родина
Анонім Показати IP 14 Грудня 2015 16:02
прочитав коментарі захисників ребера і розібрав сміх, перше запитання до захисників святого ребера , а чи не працював він головним інженером в колісника, а чи не працював він директором ДП Полісся при коліснику, а то так прочитавши зрозумів що він десь взявся після майдану і вирішив наводити порядок а тут йому палки в колеса , думаю що зараз вони двох з колісником пють коняк і сміються адже все що було так і лишилося , а автомобіль за півмільона це капля в океані , приідьте в Маневичі і запитайте де проживають "підприемці " які займаються лісом ,побачивши іхні будинки і автомобілі з фурами ви будете здивовані про 500 тисяч гривень , тому що у тих підприемців прибутки більше 100 тисяч доларів на рік судячи з новобудов і автомобілів які міняються не щороку, а тут якийсь хуйдай , соромно, Проблема не коліснику чи реберу а в системі яку як і до майдана підтримуе однотурова зараза, і з якою надія на справедливість вимирае як динозаври
анон до Анонім Показати IP 14 Грудня 2015 16:37
Всі ці пілорами зявились підчас керівництва Ко... і компанії тоді лісники змушунібули розраховуватись з лісорубами самостійно. І заганяли ліс на пілорами а пілорамщики й піднімались.
Анонім до анон Показати IP 14 Грудня 2015 17:28
при чому тут пилорамщики , я написав про уродів які ліс вивозять фурами так називаему двойку , до Нововолинська , а чому це зараз не робить ребар , пардон святий ребар , а дае надприбутки скоробагатькам , хоча цим мае займатися прокуратура якоі у нас нема, а не данилюк
Анонім до Анонім Показати IP 14 Грудня 2015 17:31
а Ко і компанія це хто , там в цій Ко не було хіба радіона
Супкрмакс Показати IP 14 Грудня 2015 16:04
Данильчуку, колісники дали бабла от він і рве свою ж*пу за них. Як можна бути таким продажним. Як воно буде дивитись в очі своїм рідним.
Анонім до Супкрмакс Показати IP 16 Грудня 2015 13:24
100% , чогось не пише про царські полювання які відновилися і вже місяць Звірів гуде , а як з ними боровся ...... л*х.
Анонім Показати IP 14 Грудня 2015 16:10
Господи, що ж це робиться? Памятаю, цей Хлопець Данильчук ще Колісника (ЛОСЯ) викидав із кабінету (навіть підписався. дивіться стаття - http://www.volynnews.com/news/authority/holovnyy-lisivnyk-volyni-napysav-zaiavu-na-zvilnennia/). А через гроші вже під нього ліг, ото "мужик", оце тримає слово. Дивлячись на себе в дзеркало, Паша, ти там кого бачиш? Мабуть не людину, а запроданця
вова до Анонім Показати IP 14 Грудня 2015 17:40
Почитав ваше посилання. Точно, ти дивись яка св*лоч (паша данильчук) то скидав колісника богдана, а тепер хоче вернути. О це продажна шкура. Паша, ти не українець, ти не патріот, ти звичайний балабол. Ти забрехався у власній совісті, але її в тебе немає, одна бл*вотина в голові.
малийё Показати IP 14 Грудня 2015 16:15
Паша, а колісники тебе як імєють? по черзі чи відразу в три ствола?
святий миколай Показати IP 14 Грудня 2015 16:29
Взагалі не можу зрозуміти нашої влади. Ставити на владні місця антимайданівців (я про кватирка та колісників). Це ж вони перекривали шляхи до києва. Паша, ти ж такий майданівець, як ти можеш так продатися. ох Паша, паша доведуть тебе твої дії до печального кінця. Салют
анон до святий миколай Показати IP 14 Грудня 2015 17:11
Да думали вони патріоти а вони ОБОРМОТИ ( лапін, данильчук...)
West Показати IP 14 Грудня 2015 17:54
тут хоч хтось читав статтю ? виходить що Радін прийшов до роботи , а в гаражі два зламка потім з тих же зламків віддало на АТО вже не зламок , а автомобіль ! брали Хюндай при Мазурику а дозвіл чогось мав Кватирко передавати ! аж сльози на очах ! ото тільки можуть що всіх на світи пообсирати і все !
укроп до West Показати IP 14 Грудня 2015 20:08
В статті говорилось за вантажні автомобілі а в АТО поїхав УАЗ лехковий.
фейсбук Показати IP 14 Грудня 2015 18:07
Пашка- стєпашка, а що в тебе в фейсбуці в "друзях" робить кватирко? Що ви вже друззі? І хтось ще вірить що пашка-дурашка ще чесне створіння, а не продажне л*йно.
маневичанка Показати IP 15 Грудня 2015 07:07
Якось випадково набрела в мережі про фільм Кватирка, який він знімав для «Лісової варти». Вернуло і нудило від цього «шедевру». Холуї показують досягнення самозакоханого нарциса, до яких він причетний, як я до балету. «Режисери» і «продюсери» - слизький Рибчинський і Чернишин. Показують рекреаційний пункт «Сосновий бір» поблизу нашого селища, до якої Кватирко не має жодного відношення. Її збудував Олександр Радіон. А в наступному кадрі знову з’являється Кватирко з характерною йому підлою посмішкою, - мовляв, дивіться, який я геній. Геній на купі гною за рахунок чужої праці. Правильно автор підмітив про честь і совість, який і близько немає.
місцевий Показати IP 15 Грудня 2015 09:25
О, пан Чечелюк згадав Іщика. А в минулій статі він стверджував що Родіон приймав справи в Зеника. Так де ВИ брешите? Ви даже в таких простих питаннях пересмикуєте.
Лісівники до місцевий Показати IP 15 Грудня 2015 11:14
Паша чому ти виконуєш замовлення форточки чи колісника а дже вони перекривали дорогу євромайданівцям, щоб тї не проїхали точно знаєм, вивчали, а ти сука тепер тролиш не тих людей. Це народний контроль?
Місцевий до Лісівники Показати IP 15 Грудня 2015 12:11
А яке відношення Я маю до Паши?
Місцевий Показати IP 15 Грудня 2015 12:13
І хто це Лісівники? У вас що колективне звернення? З якого лісгоспу?
Анонім Показати IP 27 Грудня 2015 18:42
і ти данильчук !@#$%^ а Радьйон навів порядок
ігор Показати IP 17 Січня 2019 17:51
В ТЮРМУ СВОЛОТУ СЦИКЛИВУ І СИНІВ ТЕЖ ВИРОДКІВ
Для служб з економіч Показати IP 20 Січня 2019 10:15
В гаражі лісгоспу замінена електропроводка на 20 тисяч грн. з них червонець з відкатом самому АЛІГАТОРУ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus