USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Маски, вимірювання температури та дотримання дистанції: яким для волинян буде ЗНО-2020

10 Червня 2020 17:40
Вимірювання температури, захисні маски, антисептики для обробки рук, а також відстань 1,2 метри між учасниками тестування – саме такі особливості цьогорічного ЗНО в Україні, зокрема й на Волині.

Про це йшлося 10 червня під час пресконференції після проведеної наради з питань організації ЗНО у 2020 році.

Так, цього року на ЗНО зареєструвалося 11 тисяч 618 волинян, які будуть проходити тестування у 49 пунктах. Основна сесії розпочнеться вже 25 червня.

Директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк наголосила, що кожен учасник тестування повинен мати при собі сертифікат, бо результатом реєстрації на участь у ЗНО є отримання сертифіката з фотографією, де є відповідний номер, голограма та вказані предмети, які обирає учасник. Окрім того, для допуску до пункту проведення потрібно мати паспорт та запрошення-перепустки.

Вже зазвичай учасники ЗНО повинні мати з собою дві чорні ручки, а цього року – дві захисні маски.

«На пунктах тестування основної сесії МОН обіцяє забезпечити кожного учасника, включаючи педагогічний персонал, двома масками та необхідною хімією для створення безпечних умов», – зазначила Лариса Середяк.

Вона наголосила, що графік проведення ЗНО цього року є дуже складний, адже його перенесли з травня на червень, до того ж 1 та 3 липня відбуватимуться вступні іспити на магістратуру. В Луцьку працюватиме п’ять пунктів для проведення вступних іспитів на магістратуру. В кожній аудиторії працюватиме інструктор та старший інструктор.

З її слів, кожен учасник основної сесії ЗНО має орієнтовний час для прибуття, аби не було скупчення людей під пунктом тестування. Якщо раніше вхід до пункту тестування був о 10.15, то цього року учасників запускатимуть до пункту тестування в 9.45. Зокрема, правоохоронці, які будуть присутні на пунктах, слідкуватимуть за дотриманням дистанції, аби не було скупчень.

«Кожному учаснику вимірюватимуть температуру – це робитиме медичний працівник. На пунктах тестування, де буде понад 180 людей, а таких більшість, передбачено два медичних працівники, адже це припис головного санітарного лікаря. Коли учасникам поміряють температуру, вони повинні будуть зняти маску, аби провели їхню ідентифікацію, а після перевірки сертифікату та паспорта, учасники повинні будуть скористатися санітайзером. При вході до аудиторії учасників ідентифікуватимуть ще раз», – пояснила Лариса Середяк.

Вона також наголосила, що в аудиторіях буде по 15 осіб на відстані 1,2 метра, а також два інструктори та, можливо громадський спостерігач.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus