USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На ЛПЕ підняли зарплати

14 Липня 2017 17:16
Новий колективний договір затвердили на Луцькому підприємстві електротранспорту. Головна зміна в ньому - затвердження нових ставок для працівників, а це підвищення зарплати приблизно на 40%.

Зміни ухвалили під час конференції працівників, профспілок та керівництва Луцького підприємства електротранспорту.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧАСТИНУ «БОГДАНІВ», ЯКІ СТОЯТЬ НА ЛПЕ, ХОЧУТЬ ВІДНОВИТИ Й ПУСТИТИ НА МАРШРУТ

«Сьогодні на конференції затвердили новий колективний договір відповідно до якого зарплата зросла приблизно на 40%. Це стосується водіїв, кондукторів та ремонтників. Для прикладу, раніше погодинна ставка для водіїв була 19 гривень з копійками, а зараз - 28 гривень з копійками. Відповідно до змін у законодавстві, зокрема підняття прожиткового мінімуму, зарплата працівників мала зрости ще в грудні. Однак тодішній директор Ігор Грицюк все відтягував цей процес. За цей час ЛПЕ втратило до двох десятків робітників, яких важко повернути назад, бо люди знайшли нову роботу. Відповідно, підвищення зарплати дасть можливість зберегти той колектив, який є, і зацікавить нових людей приходити до нас на роботу», - інформують у профспілці вільних залізничників України Луцького підприємства електротранспорту.

Як повідомляося, за півтора роки керування Ігоря Грицюка борги ЛПЕ зросли на 3 мільйони.

Окрім цього, в Луцькій міській раді вирішують питання закупівлі нових тролейбусів. «Ми працюємо у цьому напрямку. Цьогоріч почне діяти проект пільгового кредитування, відповідно до якого Луцьк отримає 30 нових низькопідлогових тролейбусів і відбудеться добудова контактної мережі в районі вулиць Окружної та Станіславського. Це дозволить на 70% звільнити центральні вулиці від автобусів із двигунами внутрішнього згорання. Частка перевезень в електротранспорті має збільшитися, адже це екологічний вид перевезень, та й більш комфортний», - пояснив радник Луцького міського голови, депутат міськради Ігор Поліщук.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ЛПЕ Є 24 СТАРИХ ТРОЛЕЙБУСИ, ЯКІ МОЖНА ВІДРЕМОНТУВАТИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 14 Липня 2017 20:30
Хороша новина. Тільки ще б зі збільшенням зарплати якось підвищити культуру обслуговування. І тролейбуси будь ласка придбайте з кондиціонерами, бо знову копійки рахувати будете через відсутність пасажирів. Це дуже серйозна справа, оскільки влітку провітрюваність богданів набагато краща ніж тролейбусів, а взимку маршрутки хоч не набагато, але тепліші.
Ололо до Лучанин Показати IP 14 Липня 2017 23:09
Ой, я б не сказав... Літом у спеку в тролейбусі легше, ніж у маршрутці, все-таки просторіший. А зимою в тролейбусах як мінімум є пічка біля кондуктора (в старих). а в Богданах і поляках ще є по салону, так що там таки тепліше, це навіть видно по вікнах, коли в маршрутках все замерзле, то в тролейбусах можна дивитися через вікно.
Пильний Показати IP 14 Липня 2017 22:37
От тепер заживемо по-європейськи. Лишилося не проситигрошей в луцького бюджету. Бо ми платимо не тільки 2 грн за проїзд, а ще з нас беруть за перевезення пільговиків, за ремонти транспорту, за електроенергію, за премію чиновникам в міськраді й в депо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus