USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На території заповідного фонду екологи спіймали мисливців з Кватирком

7 Квітня 2016 11:28
Екологи упіймали на території «Звірівського лісництва», яке розташоване у заповідній зоні, групу мисливців разом з очільником обласного управління лісомисливськогоо господарства Олександром Кватирком.

Про це стало відомо під час позачергового засідання четвертої сесії обласної ради сьогодні, 7 квітня.

Перший заступник голови облради, депутат Олександр Пирожик у своєму запиті до прокурора області повідомив, що у відповідь на запит про протиправні дії начальника обласного управління лісомисливського господарства Олександра Кватирка він отримав лист від Держекоіспекції.

Зокрема, у цьому документі йдеться, що свого часу на території заповідного фонду у «Звірівському лісництві була затримана група мисливців зі зброєю разом з очільником ОУЛМГ Олександром Кватирком.

З відповіді випливає, що мисливці, начебто, мали намір полювати за межами природнього заповідного фонду. Але, Олександ Пирожик наголошує, що згідно з чинним законодавством, такі дії мисливців (перебування на території ПЗФ зі зброєю) прирівнюється до полювання.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що керівники лісових господарств Волині, які вже неодноразово «засвітилися» в незаконних полюваннях, не проти постріляти дичини навіть у заказнику, при цьому забезпечивши себе та запрошених на розвагу високопоставлених столичних гостей надійною охороною.

Згідно з попередньою інформацією, яку надали ІА Волинські Новинивласні джерела, у листопаді минулого року в Звірівському лісництві було влаштовано полювання для трьох екс-міністрів з Києва. Із цією метою в лісництві була виставлена охорона, аби нікого не пропускати на це місце. Цікаво, що полювання влаштували у загально зоологічному заказнику «Зубр», де полювати категорично заборонено.

Тому депутат попросив прокурора області долучити цю відповідь до кримінального провадження, відкритого за попереднім запитом. Нагадаємо, прокуратуру області та СБУ просять перевірити факти корупційних схем, «королівського полювання» та зловживань керівництва ОУЛМГ.

До слова, на Волині не раз звучали повідомлення про незаконні полювання на території Любомльського та Ківерцівського районів з участю керівництва лісової галузі області.

Нагадаємо, у розпорядження ІА Волинські Новининадійшли документи, згідно з якими нинішній виконувач обов’язків начальника управління лісомисливського господарства області Олександр Кватирко причетний до завдання значних збитків на попередній роботі у Цуманському лісгоспі.Нагадаємо, призначення Олександра Кватирка тимчасово виконувачем обов’язків начальника ОУЛМГ Волині викликало хвилю обурення як у активістів, так і у лісівників. Активісти протестували під стінами Держлісагентства, згодом очільник Держлісагентства приїздив на Волинь.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГРОМАДСЬКІ АКТИВІСТИ ЗБУНТУВАЛИСЯ ПРОТИ «ЛЮДИНИ КОЛІСНИКА»

До слова, Громадська рада при ОДА висловила недовіру Олександру Кватирку теж і надіслала відповідні листи до Кабміну та Держлісагентства. Лісівники уже не раз просили звільнити Олександра Кватирка і призначити нового керівника. Щоправда, надходили в обласні структури і листи з підтримкою Олександра Кватирка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Устим Показати IP 7 Квітня 2016 11:51
Цуманський лісгосп, йому ще відригнеться.
Анонім Показати IP 7 Квітня 2016 12:09
Уніан повідомляє ,що працівники воулмг з липня 2015 року разом з Кватирком знайшли в Волинському лісі самовільнїх порубок на суму 11,5244 млн.грн. Хтось риє. -Собі вириє
Альберт Показати IP 7 Квітня 2016 13:19
Саша, прошу у вищих сил природи, Бога та інш., щоб ти втопився у своїй брехні. Громадяни України, та що це робиться?. В Ісландії вже прем'єра вигнали за те що той замішаний в ПАНАМСЬКИХ ОФШОРАХ. А ми цю злодюгу не можемо виперти. Та це ж бандит з великої дороги. Він не вміє працювати нормально, він тільки і вміє що красти та своїм босам (колісникам, лапіним) с*аки лизати. А вигнати його не можуть тому що багато людей замішані в його ставлені на цю посаду і багато грошей завезено і не грн. От і мучаться київські міщани і грошей не відадуть і вигнати треба. ******************
Василь Показати IP 7 Квітня 2016 13:28
Якщо на "королівському полюванні" були екс-міністри, аж цілих 3 штуки, то назвіть їхні прізвища. Виходить так, що можна написати що і колишній президент Польщі приїздив на полювання і прихопив з собою канцлера Німеччини. Де факти??? Де прізвища???
555 Показати IP 7 Квітня 2016 13:37
коли Швобода рулила в управлінні і розвела бардак, то Пірожик, як в рот води набрав. Бо мав в місяць 20 тис дол. А тепер тілько сморід од нього.
ігор Показати IP 7 Квітня 2016 13:56
а як там поживає Лапін ?)
коханка Показати IP 7 Квітня 2016 16:31
і знов саша! я не можу спокійно на це все дивитись! він такий хороший а комусь мішає
бе Показати IP 7 Квітня 2016 19:36
закрити всі переходи і нехай ідуть через Львів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus