USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

На Волині дозволили проводити спортивні й культурні заходи з глядачами

22 Лютого 2024 19:02
Відтепер на Волині, як і в Україні, не забороняється присутність глядачів на змаганнях з дотриманням додаткових заходів безпеки для організації та проведення чемпіонатів, кубків, всеукраїнських змагань від різних вікових груп.

Про це повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко за результатами засідання Ради оборони області, що відбулося 21 лютого 2024 року.

Відповідні зміни були затверджені на рівні центрального рівня виконавчої влади, а саме Міністерством молоді та спорту України. А отже – рішенням Ради оборони вводять їх у дію на рівні Волині. Зокрема, внесли зміни до наказу начальника обласної військової адміністрації «Про проведення спортивних заходів в умовах воєнного стану».

Тож для зручності в області розробили ПАМЯТКУ, у якій прописано порядок та процедура проведення масових заходів на місцевому рівні. Так, якщо культурний, фізкультурно-оздоровчий чи спортивний захід відбувається на території кількох територіальних громад, необхідне погодження з відповідними районними військовими адміністраціями. У разі, якщо це чемпіонати України чи інші заходи обласного рівня, то з Волинською обласною військовою адміністрацією.

Читати ще: В Україні допустили глядачів на волейбольні змагання

«Пам’ятка розроблена та затверджена для того, щоб безпекові умови під час воєнного стану були підтримані належним чином», – відзначив начальник ОВА Юрій Погуляйко.

Нагадаємо, що з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україні ввели воєнний стан. Цей режим передбачає певні обмеження, зокрема, заборону на масові заходи. Тому, попри поновлення спортивних змагань, глядачів на стадіонах дотепер не допускали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus