USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині у Зимненському монастирі УПЦ (МП) – обшуки СБУ

14 Грудня 2022 09:56
Сьогодні СБУ проводить обшуки у Святогірському Успенському Зимненському ставропігійному монастирі УПЦ МП.

Інформацію підтвердила пресслужба СБУ у Волинській області.

Враховуючи збройну агресію рф, дані заходи проводяться у тому числі для унеможливлення використання релігійних громад як осередку «русского міра» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Читати ще: Портрет Кіріла та книги про вихваляння російських солдатів: як на Волині обшукували монастир УПЦ

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень для виявлення осіб, які можливо причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України, та предметів, заборонених до обігу.

Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для:

- перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку «русского міра»;

- недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо;

- убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.
Додамо, сьогодні СБУ проводить безпекові заходи на об’єктах УПЦ (МП) у дев’яти областях України. Окрім Волинської, контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Миколаївській, Сумській, Львівській, Житомирській та Херсонській областях.

Зокрема, йдеться про: Кафедральний Свято-Воздвиженський собор (м. Ужгород);

▪️ Свято-Покровську церкву (м. Ужгород);

▪️ Свято-Іоанно-Богословський Хрещатицький чоловічий монастир (Чернівецький район);

▪️ Свято-Успенський чоловічий монастир (Чернівецький район);

▪️ Свято-Успенський чоловічий монастир (Рівненський район);

▪️ Жіночий монастир на честь Іверської ікони Божої Матері урочища «Юзефін» (Сарненський район);

▪️ Чоловічий монастир Святих рівноапостольних Костянтина і Єлени (с. Костянтинівка Миколаївського району);

▪️ Свято-Духівський кафедральний Собор (м. Ромни);

▪️ Архидияконо-Стефанівську церкву (м. Ромни);

▪️ Свято-Троїцький храм (м. Львів);

▪️ Храм преподобного Амфілохія Почаївського (м. Мостиська);

▪️ Церкву Покрови Пресвятої Богородиці (м. Борислав);

▪️ Кафедральний собор Різдва Христового (м. Коростень);

▪️ Свято-Преображенський кафедральний собор (м. Овруч);

▪️ Овруцько-Коростенську єпархію (м. Овруч);

▪️ Свято-Василівський собор (м.Овруч);

▪️ Свято-Василівський жіночий монастир (м. Овруч);

▪️ Церкву Ікони Казанської (смт. Чорнобаївка).
Як ми писали, 7 грудня СБУ провела обшук на території Хрестовоздвиженського Чарторийського чоловічого монастиря Волинської єпархії УПЦ (МП) та Миколаївського Милецького чоловічого монастиря Володимир-Волинської єпархії УПЦ (МП).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
123 Показати IP 14 Грудня 2022 11:24
Вистава а не обшуки. Невже хтось думаю що до цього часу там ще щось тримають?. Хотіли б обшукати насправді, то провели б обшуки по всіх локаціях одночасно а не протягом місяця вибірково
Vvv до 123 Показати IP 14 Грудня 2022 14:23
Певно контрозвідка в темі з "" святими"" балаган тай годі.
Нафаня до 123 Показати IP 15 Грудня 2022 00:31
Задача служби виявити свідомих україножерів, світогляд яких не обмежується релігійними поглядами. Ті якраз добре розуміють, що треба сховати. А з хитріших, що косять під наївного, виділити підозрілих і чекати, коли себе проявлять. Думаєте за цією організацією раніше не поглядували? Там шкідники як на долоні, треба лише тригер. Більшість інших кліриків та прихожан цілком безпечні для держави, хоч і неприємно дивують "невіруючих" співгромадян, вони можуть бути використані хіба що в завуальованих політичних акціях, це в критичний час підлягає коректурі. Прості віряни справді можуть навіть не здогадуватись, що література про триєбинство народів чимось загрожує державі, у них там своя атмосфера й особливо релігійним навіть не ясно за що до них чіпляються, настільки в них все розмежовано. Це ж підковані в своїй галузі люди зі своїм набором поглядів, які формувались не один рік. Ніхто не хоче знищувати церкву чи інтегрувати до стамбульського патріархату, схоже прийшла пора обмежити вольності токсичних лідерів думок. Держава навіть допомагає очиститись релігійній організації від політизованих керівників, цим "Цезар" вказує на і пропонує дезінтегрувати з управління церкви тих, кому не лише Богові Боже, а на "Цезареве" зазіхає. Очищення не потребує синхронності та поспіху.
Анонім Показати IP 14 Грудня 2022 11:28
У рейтингу найщасливіших країн світу лідирують Швеція, Фінляндія, Норвегія, Данія, які, як не дивно, також є лідерами серед атеїстичних країн світу. А що у нас? Жах. Найдіть мені вчителя біології, який вірить в теорію еволюції більше ніж в бога. Чи вчителя історії,який скаже,що саме праця сприяла формуванню людини,а не бог її створив за 5 днів. Саме корисні ідіоти кремля, адепти московської церкви - любителі середньовічних обрядів,які досить часто бувають агресивними, можуть створити потрібну чекістам картинку для вторгнення рашистів на заході України - сюди, очевидно, попруться 'спасать православних, тєрпящіх ганєнія'. Слід пояснювати цим придуркам, що коли залишаться без даху над головою як совкові бабушкі данбаса, улюбльонниє в путіна, то буде вже пізно.
Анонім до Анонім Показати IP 14 Грудня 2022 14:06
ви досі сподіваєтеся переконати дурнів, що їх обманюють? дурень, на жаль, ніколи не зрозуміє, що він є дурнем. перевірено науковцями
Паша Мерседес до Анонім Показати IP 14 Грудня 2022 20:42
Не вигадуйте, шановні, краще несіть копійочку до церкви. Бог їсти хоче
Василь до Анонім Показати IP 15 Грудня 2022 10:01
А чого ж не розказуєте , що це країни з найвищим рівнем дипресії, самогубств і голубізни… «так як не бажали мати Бога в розумі , за предав їх перевернутому розумінню…» а коли ці країни були зристиянськими, то й мали найбільший розвиток-вчіть історію панове
Анонім другий до Василь Показати IP 15 Грудня 2022 17:40
Але бреше вірянин! Тебк твій бог не покарає за брехню, розум не відбере? А, стоп

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus