USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині затримали неповнолітніх, які стежили за прикордонниками

7 Липня 2016 10:27
Луцькі прикордонники затримали чотирьох порушників кордону, троє з яких виявились неповнолітніми. Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

Рано вранці прикордонний патруль на контрольно-слідовій смузі виявив сліди людини, що вели в бік кордону. Вже за кілька хвилин порушник був затриманий на березі Західного Бугу. Тепер перевіряється його причетність до протиправних дій з незаконного переміщення товарів. За декілька годин залишені у засідці прикордонники на цьому напрямку виявили ще 3 невідомих, які без допомоги плавзасобів перепливали річку із Польщі в Україну. Плавцями виявились 15-річні мешканці Любомля, які відмовились від пояснень, мовляв, заблукали.

Однак враховуючи ситуацію не виключено, що основним завданням підлітків було ведення прихованого спостереження за діями українських та польських прикордонних нарядів, інформування організаторів контрабанди та перенос ящиків з куривом до транспортного засобу.

Відмітимо, що втягування неповнолітніх осіб до незаконного переміщення товарів через державний кордон стало для злочинних угруповань нормою, оскільки відповідальність за вчинення адміністративних правопорушень настає з 16-ти років.

Наразі матеріали стосовно трьох нічних плавців направлені до Любомльського відділу Національної поліції для притягнення їх батьків до відповідальності. Зазначимо, що останнім часом підрозділами загону вже оформлено подібні матеріали стосовно чотирьох неповнолітніх, які спрямовані до відділів Національної поліції. Крім цього, Луцьким прикордонним загоном направлено письмові повідомлення органам місцевого самоврядування, навчальним закладам щодо проведення профілактичних заходів з молоддю, оскільки поряд з протиправною діяльність є безпосередня загроза їх життю та здоров’ю, адже Західний Буг за своєю природою дуже небезпечна річка навіть для підготовлених плавців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 7 Липня 2016 13:27
Росте достойна зміна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus