USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На волинській митниці - мобільна контрабанда

5 Грудня 2014 10:02
Митники Волині затримали мобільні телефони, реальна митна вартість яких становить майже 3,5 мільйона гривень. Про це інформують у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Громадяни України вирішили приховати від працівників митниці відомості щодо реальної ваги та вартості переміщуваного товару, - інформують фахівці Волинської митниці ДФС.

Вночі, 2 грудня, в зону митного контролю по смузі руху «червоний коридор» в’їхало два автомобіля марки «Фольксваген Транспортер» з 5-ма та 4-ма пасажирами.

До митного контролю наші співвітчизники задекларували наступний товар: “мобільні телефони”, нові в загальній кількості - 3039 штук, “акумулятори до мобільних телефонів” - 1700 штук, “чохли пластмасові для мобільних телефонів” - 618 штук, “плівка прозора до мобільних телефонів” - 18 штук загальною вагою 364 кілограмів та вартістю 62 тисячі 886 доларів США.

Однак, під час митного огляду фахівці митниці встановили, що фактична вартість переміщуваного товару становить 228 тисяч 454 доларів США, що по курсу Національного Банку України - 3 мільйона 446 тисяч гривень.

Дані щодо ваги товару виявилися теж неправдивими. Насправді вага товару становить 649, 84 кілограмів, тобто на 285,84 кілограмів більше ніж заявлена.

Окрім того, цей вантаж відносяться до категорії товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України відповідно до Постанови КМУ від 21.05.2012 № 436 "Про затвердження переліків товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України", та відповідно до статті 29 Закону України "Про радіочастотний ресурс" та Рішення Національної комісії з питань регулювання зв'язку України № 51 від 04.02.2010 ввезення з-за кордону та експлуатація радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв здійснюються в Україні на дозвільній основі. Відповідні дозволи надаються УДЦР на платній основі у порядку, встановленому національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Дозволи на переміщення цих телефонів, а також будь-яких документів на телефони у громадян не було,- уточнюють посадові особи митниці.

Так, громадяни України порушили вимоги статті 472 Митного кодексу України, тобто не заявили за встановленою формою точних та достовірних відомостей щодо ваги та вартості товару, які підлягають обов'язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.

За фактом працівниками Волинської митниці ДФС складено одинадцять протоколів про порушення митних правил, мобільні телефони та аксесуари до них вилучено та передано на склад митниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
віто Показати IP 5 Грудня 2014 10:54
Знаю, як мінімум, один аналогічний випадок, що трапився раніше. Тоді містер Веселуха, мабуть, із гуманних міркувань, закрив кримінальну справу проти контрабандистів та порушив проти тих, хто затримав. Веселухи в прокуратурі немає. Сподіваюсь, немає і його послідовників.
Вітольд Показати IP 5 Грудня 2014 19:05
Там Ткачук Сергій вже її очолює ,жінка страхує з прокуратури.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus