USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На думку голови Волиньради, оптовий сільгоспринок має постати біля Луцька

3 Березня 2009 10:50
Голова Волинської облради Анатолій Грицюк під час прес-конференції 3 березня розповів про свій візит до Польщі з метою вивчення досвіду організації і роботи оптових сільськогосподарських ринків, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами пана Грицюка, він побував 28 лютого на оптовому ринку «Єлизувка», який розміщений на околиці Любліна. Територія ринку – фактично 20 гектарів, а діапазон товарів, представлених на ньому, – досить широкий. Там є місця для оптової і для роздрібної торгівлі, склади, відкриті майданчики, де торгують фермери.
Анатолій Грицюк розповів, що, за словами польських колег, для нормального функціонування ринку знадобилося як мінімуму 50% фінансування з боку держави, а 30% – з боку воєводства і повіту.
Як наголосив голова Волиньради, нардеп Катерина Ващук досягла домовленостей про допомогу у створенні оптового сільськогосподарського ринку на Волині. Анатолій Грицюк зазначив, що пані Ващук є автором законопроекту щодо оптових ринків і що вже створюється бізнес-план по ринку на Волині.
«Я вважаю, що ринок повинен бути біля Луцька», – додав він.
Керівник польського ринку вважає, що такі об’єкти повинні створюватися біля місць концентрації населення. Анатолій Грицюк висловив думку, що «Луцьке РПТ – хороше місце для створення оптового сільгоспринку», оскільки там наявна земельна ділянка площею 7 гектарів зі складами, які зараз фактично не використовуються. Навпроти є земельна ділянка площею 22 гектари, що належить територіальній громаді Гіркої Полонки Луцького району. Проте , як зазначив пан Грицюк, «на пальму першості» в цьому питанні він не претендує.
Однак очільник облради каже, що наразі реального інвестора з питань ринку немає. Хоча пропозиції були, проте конкретики не звучало.
Згідно з цифрами, оприлюдненими Анатолієм Грицюком, створення оптового сільгоспринку з нуля вартує 300 мільйонів гривень. Серед його переваг – падіння ціни на агропромислову продукцію мінімум на 20%, відсутність посередників і зменшення транспортних витрат для покупців.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 3 Березня 2009 13:29
Редакції: назва населеного понкту Гірка Полонка складається з двох іменників - ГІрка (рос. - Горка) - не ГіркА - і Полонка. Відмінюється - "громаді Гірки Полонки"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus