USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На рейдерську атаку з боку нововолинської влади пожалілися Ющенку і Тимошенко

26 Вересня 2008 17:05
Голова громадської організації «Нововолинська координаційна рада НРУ» Володимир Мигас відкрито звернувся до Президента України, Прем’єр-міністра, голови Волинської ОДА та Волинської обласної ради, – повідомляють 26 вересня «Волинські Новини».
Як стверджує пан Мигас у своєму зверненні, опублікованому на сайті «Майдан», «система типу комуно-кучмізм продовжує жити і діяти у місті Нововолинськ Волинської області. Кадри лишились радянські, методи диктату кумівські, правда працюють вони сьогодні від імені БЮТ і Нашої України». За словами Володимира Мигаса, життя у Нововолинську «погіршилось із приходом до влади президента, за якого ми боролись, і ще більш погіршилось коли БЮТ отримав більше 50% місць у міській раді».
«У місті Нововолинську Волинської області іде рейдерська атака із боку влади на приміщення громадських організацій, яке знаходиться за адресою проспект Дружби, 25, і є власністю громадської організації народного руху України (у нас лишилась така організація після реєстрації партії НРУ).
Приміщення викупили в 1992 році і тому є незалежним від влади. Після 2004 року тиск на приміщення посилився», – йдеться у відкритому зверненні.
Пан Мигас стверджує, що «після перемоги Ющенка у 2004 році ми почали вимагати демократичних змін і на місцевому рівні. Влада почала чинити супротив» у вигляді судових позовів до низки фізичних та юридичних осіб.
«У 2006 році абсолютну більшість у міській раді здобув блок БЮТ і почався новий наступ на наше приміщення. Відразу принесли договори кілька комунальних організацій з метою стягнути з нас плату. (ЖЕК, водоканал, теплокомуненерго). Ми відмовились платити із двох причин. По-перше – ми знали, що ряд громадських і політичних організацій мають у місті дармові офіси, і вважали, що усі повинні бути в рівних умовах. По друге – у нас не було таких грошей. Я, як голова організації, написав прохання відключити нас від централізованого опалення. Директор КП «Теплокомуненерго» Гаврилюк, він же голова фракції БЮТ у міській раді, подав позов у Волинській господарський суд до ГО «Координаційна рада НРУ» про спонукання до підписання договору на теплопостачання. Не буду детально зупинятись, як відбувалась судова тяганина, але в ситуації коли Львівський апеляційний господарський суд задовольнив нашу апеляцію можна говорити, що влада не зовсім права. Вищий господарський суд був на боці влади, але в його рішенні вказується, що ми дійсно маємо право на відключення від централізованого теплопостачання, але факту відключення немає і тому ми повинні платити. Але тоді стає питання «Хто мав здійснити це відключення?».
Я прийняв рішення суду. Зробив договір реструктуризації боргу і вчасно кожен місяць його сплачую. В свою чергу, я почав готувати перехід приміщення на автономне опалення (нам був даний дозвіл на автономне опалення, коли ми звертались про відключення від тепломереж). Коли я витратив ряд грошей на встановлення автономного опалення, міськвиконком приймає рішення, яке ліквідовує наш дозвіл про перехід на автономне опалення. Я вбачаю в усіх цих діях бажання загнати нас в боргову яму і забрати приміщення за борги. Це ні що інше як рейдерська атака», – зазначив голова «Нововолинської координаційної ради НРУ».
Пан Мигас звертається до «керівників Держави до їхніх представників у Волинській області з проханням допомогти зберегти приміщення, як символ боротьби за демократію у Нововолинську», адже це приміщення з «кінця 80-тих років було штабом усіх національних акцій».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus