USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині наразі провалено будівництво місцевих пунктів пропуску

4 Березня 2009 13:43

Регіональна програма будівництва, облаштування та утримання місцевих пунктів пропуску на період до 2015 року майже не виконується. Про це 3 березня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства розповів заступник начальника Головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Волинської ОДА Яким Сеник, – повідомляє репортер «Волинських Новин».

 
Пан Сеник бідкається на недостатнє фінансування з боку держави будівництва місцевих пунктів пропуску на українсько-білоруській ділянці кордону у Волинській області. Так, наприклад у минулому році мали збудувати пункт пропуску «Гута» у Ратнівському районі. За 180 тисяч гривень, виділених з обласного бюджету, виготовили проектну документацію об’єкта. Проте через відсутність коштів, насамперед iз держбюджету, спорудження так і не розпочате.
 
Цьогоріч потрібно 185 тисяч гривень на виготовлення проектної документації пункту пропуску «Хрипськ» (Шацький район). Також існує проблема демаркації українсько-білоруського кордону, – зазначив Яким Сеник. За його словами, щодо виділення фінансів для будівництва місцевих пунктів пропуску «просили допомоги у Президента, просили допомоги в уряду – і нічого...». Чиновник бідкається, що у Києві владці вважають, що один подібний об’єкт вартує 450 тисяч гривень, проте, згідно з проектом, така сума становить не менш ніж 3 мільйонів гривень.
 
«Враховуючи фінансову ситуацію, не варто розраховувати у цьому році», – зазначив голова депутатської комісії з питань архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства Віктор Чорнуха. Заступник голови Волинської облради Борис Загрева як можливий вихід із проблеми запропонував Якиму Сенику вивчити можливість фінансування спорудження пунктів пропуску за програмою транскордонного співробітництва з ЄС.
 
Заступник голови профільної комісії, «регіонал» Петро Пронь вважає, що програму «може спасе те, що вона – до 2015 року». Борис Загрева зазначив, що по цій Регіональній програмі «оскільки ми (обласна влада – «ВН») свої зобов’язання виконали, то треба вимагати від уряду фінансування». Постійна комісія текст відповідного звернення до Кабміну погодила і рекомендувала затвердити на сесії облради.
 
Довідково:
 
Регіональна програма будівництва, облаштування та утримання місцевих пунктів пропуску на період до 2015 року передбачає спорудження на Волині 7 пунктів пропуску.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus