USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На виставці в Луцьку презентували «Кобзар» Шевченка киргизькою мовою

2 Березня 2009 17:49
У стінах Волинської обласної універсальної наукової бібліотеки у відділі документів іноземними мовами відкрилася виставка «Шевченко і світ». Експозицію приурочили до 195-ї річниці від дня народження українського поета. Про це 2 березня повідомив репортер «Волинських новин».
На виставці експонуються близько 40 видань, що розповідають про Великого Кобзаря та його творчість. Наприклад, поема «Кавказ» на експозиції представлена 19 мовами світу. А під час презентації виставки «Шевченко і світ» працівники відділу документів іноземними мовами читали вірші українського поета у перекладі англійською, німецькою та білоруською.
За словами завідувача відділу документів іноземними мовами Ольги Кириченко, на виставці представлені й унікальні видання. Наприклад, книга, присвячена відкриттю пам’ятника Тарасові Шевченку у Вашингтоні у 1964 році із програмою урочистостей та уривками із промови президента Джона Кеннеді із цієї нагоди. Такий подарунок дістався книгозбірні від Гарвардського університету.
Цікавим для відвідувачів книгозбірні стане і «Кобзар», надрукований киргизькою мовою. Варто додати, що перекладати твори Шевченка на цю мову почали ще у другій половині ХІХ століття.
Також на виставці представлені енциклопедії, видані за кордоном, де фігурує ім’я видатного генія України. Цією виставкою працівники бібліотеки намагалися донести до громадськості міста постать Тараса Шевченка не лише як пророка, але й як людини світу. Працюватиме виставка близько місяця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus