USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що спричинило пожежу під Васильковом. Усі версії

10 Червня 2015 07:59
Через добу після початку пожежі на нафтобазі поблизу Василькова в пресі циркулює вже з десяток офіційних та неофіційних версій про причини її виникнення. Власники бази підозрюють умисний підпал, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що під Києвом горить нафтобаза.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО ВИБУХУ ТУТ.

У компанії БРСМ те, що сталося, називають не інакше, як терактом. Мотивують тим, що з квітня минулого року це вже сьомий випадок атак на майно фірми. Крім того, власники бази нарікають на роботу рятувальників, які приїхали не заправлені бензином та просили компенсувати вартість пробитих дорогою шин.

Пожежники натомість кажуть, що їх викликали через півтори години після того, як спалахнув вогонь. І якби полум'я не намагалися приборкати своїми силами, а одразу повідомили професіоналів, масштабної трагедії вдалося б уникнути.

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що перш за все слід говорити про порушення правил зберігання нафтопродуктів. На його думку, винними є й ті, хто дав дозвіл на будівництво нафтобази з численими порушеннями. Експерти нарікають на неправильну експлуатацію комплексу.

Та говорять про те, що попередні аналогічні випадки за участі цієї ж фірми лишилися поза увагою держави – за загибель людей від вибухів і пожеж ніхто не був покараний.

Підприємці Київщини кажуть, що власники бази зверталися до них по пісок, яким було засипано пожежну водойму. Отже, вкупі з неприпустимо близьким розташуванням ємностей з паливом порушення правил техніки безпеки є кричущими.

Ще інші нагадують про нелегальне виробництво пального, котре поширене на подібних базах. Це – протизаконно, але вигідно.

Мовляв, під час такого неконтрольованого процесу могла статися непередбачувана хімічна реакція. На ще одну версію натякнув журналіст Юрій Бутусов.

Згідно з його інформацією, на базі "були серйозні проблеми з обліком палива", котре вирішили "списати" за рахунок пожежі. Фінальної версії досі немає. Правоохоронці зможуть оголосити її лише тоді, коли вогонь згасне і експерти потраплять на місце, звідки почалася пожежа.



Як уже повідомлялося, вогонь із нафтобази під Васильковом упритул підійшов до військової частини. Неподалік палаючої нафтобази евакуюють озброєння.

Експерти прогнозували, що пожежа триватиме ще 2-3 дні. Згодом міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив на своїй сторінці в Twitter, що епіцентр пожежі на нафтобазі під Києвом локалізовано, триває вигоряння.

Епіцентр вогню локалізовано. Буде вигорати кілька годин», - йдеться в повідомленні.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 10 Червня 2015 13:46
і так все всім ясно, сказав пресвітер Турчинов- диверсія((( от і вірим далі...
Патріот України Показати IP 10 Червня 2015 16:57
Це диверсія. Наливайченко вже заявив, що це підпал Сурков за наказом Путіна. Він пообіцяв що представить докази. Сурков - головний ворог України - він розстрілював Небесну сотню на Майдані, а зараз підпалив нафтобазу. Кацапи хочуть поставити українців на коліна. Всім потрібно бути уважними і ловити агентів Путіна. Слава Україні! Героям слава!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus