USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Назвали причину зупинки «чортового» колеса у Луцьку

23 Травня 2021 20:41
Колесо огляду у луцькому парку зупинилося через неполадку деталі двигуна.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив директор з розвитку Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки Павло Цапюк.

«Колесо огляду сьогодні зупинилося з технічних причин, ще й з відвідувачами на борту. Іноді, коли аварія на лінії електропередач і вимикається подача електроенергії, колесо теж зупиняється і тут головне, як спокійно і відповідально ведуть себе наявні в цей час відвідувачі.

Колесо зупинилось на нетривалий період через вихід з ладу деталі двигуна, так званої муфти між двигуном і редуктором. Справді, з технічної точки зору, це не надзвичайна ситуація, не капітальна поломка, хоча наслідок – зупинка механізму, і це, звісно неприємно», – йдеться у дописі.

Якщо зупинка спричинена вимкненням світла, додає Павло Цапюк, зв’язуємось з постачальниками і якщо електроенергію не планують відновити за годину, тоді використовується спецтехніка, от як сьогодні.

Якщо ж відвідувачі опинились не на самому верху – на цей випадок є ручний привід, при якому важелем працівник дуже повільно і важко, але може за пів годинки-годину прокрутити колесо десь на четверть оберта.

Сьогодні було вирішено відразу викликати МНС, так як «ручний режим» був заблокований через специфіку поломки.

Частину людей зняли рятувальники, далі колесо змогли прокрутити за допомогою лебідки.

Як зазначив Павло Цапюк, атракціон знову запустять в роботу після заміни муфти. Разом з тим обіцяють у правила користування додати більше роз’яснень про поведінку відвідувачів під час технічної зупинки колеса огляду.

Нагадаємо, у центральному парку люди застрягли на колесі огляду. Звідти їх зняли рятувальники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лоргі Показати IP 23 Травня 2021 21:50
там страшно їздити. його навіть перед відкриттям сезону не пофарбували. не кажучи про ремонт і т д
Бу-бу Показати IP 23 Травня 2021 22:16
Не нагнітайте ситуацію, колесо зупинилось не тому що було не пофарбоване. А ось халатне виконання посадових обовязків налице.
Петро Совковий Показати IP 23 Травня 2021 22:31
Швидше Земля накрениться і впаде на колесо, ніж колесо впаде на землю.
Василь Показати IP 24 Травня 2021 08:29
Так деталь двигуна,чи муфта з паса між двигуном і редуктором??Хоча на таких механізмах ставлять більш надійні муфти або цепну передачу.Видно ,залишили стару з минулого року-от і порвалась.
лоргі Показати IP 24 Травня 2021 18:25
залишили стару з минулого року так і було. на всьому економить орендар

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus