USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Не зовсім задовільний стан здоров’я: на Волині за ухилення від призову судили шкільного охоронця

2 Грудня 2023 12:32
На Волині ледве не загримів за ґрати шкільний охоронець, який ухилився від мобілізації. Чоловік отримав рік умовного покарання.

Відповідний вирок ухвалив Нововолинський міський суд.

З матеріалів справи відомо, що уродженця села Біличі Іваничівського району, який працює охоронцем у Нововолинському ліцеї №9, військово-лікарська комісія визнала придатним до проходження військової служби.

23 червня близько 13 години чоловік отримав повістку про необхідність прибуття о 17 годині цього ж дня в пункт збору для відправлення у команді до військової частини для проходження служби. Однак до пункту збору він не прибув.

Читати ще: Хвилюється за власне життя: волинянина, який ухилився від призову, посадили на три роки

Обвинувачений визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України. Чоловік повідомив суду, що не з'явився до пункту збору, оскільки злякався, знаючи, що не має навиків військової справи.

Волинянин також зазначив, що відповідно до висновку ВЛК, його визнали придатним до проходження військової служби. Натомість він вважає, що стан його здоров’я є не зовсім задовільним, адже тривалий час працював на фізичних роботах у сільськогосподарській галузі.

Оскільки волинянин щиро розкаявся у вчиненому, суд замінив для нього реальний термін на три роки одним роком іспитового строку.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus