USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Недобросовісних луцьких перевізників пропонують «бити гривнею»

7 Жовтня 2014 18:42
Водіїв луцьких маршруток, які не бажають безплатно перевозити дітей війни, інвалідів та представників інших пільгових категорій пропонують карати штрафами.

Про це йшлося під час громадських слухань з розгляду питання «Пасажирські перевезення пільгових категорій громадян у місті Луцьку», що відбулися 7 жовтня у Луцьку.

Під час заходу представники громадських організацій дітей війни, інвалідів та інших категорій громадян, які за законом мають право безплатного проїзду наголошували на тому, що водії маршрутних таксі у Луцьку відмовляються безплатно перевозити пільговиків, тому що керуються переліком із десяти пільгових категорій, ухвалених рішенням виконкому. Дехто з водіїв стверджує, що, наприклад, діти війни, мають право пільгового проїзду лише на певних маршрутах.

Зі слів депутата Луцької міськради Андрія Осіпова, проблема існує через бездіяльність міської влади та перевізників. З його слів, закони не передбачають жодних «але» у питанні безплатного перевезення дітей війни міським пасажирським транспортом. Водночас, представники влади виправдовуються тим, що повинна бути призначена адресна допомога соціально незахищеним категоріям населення. На його думку, це не можна використовувати як аргумент. Також він звернув увагу на те, що в маршрутках розміщений перелік із десяти пільгових категорій громадян, які мають право на безплатний проїзд, який фактично є оманою. Так, цей додатковий перелік виконком затвердив своїм рішенням, але це не означає, що лише вказані у ньому категорії пільговиків мають право на безплатний проїзд.

На його думку, в луцьких маршрутках потрібно повісити повний перелік із декількох десятків категорій пільговиків. Тих перевізників, чиї водії викидатимуть із автобуса інвалідів, дітей війни, тощо він пропонує назавжди позбавляти права перевезення.

Дехто з учасників обговорення – інваліди, представники ветеранських організацій тощо - повідомили про неодноразові випадки, коли водій категорично відмовлявся їх перевозити безплатно, навіть побачивши посвідчення, говорячи, мовляв «посвідченнями автобус не заправиш». У таких випадках Андрій Осіпов порадив їм звертатися у державну інспекцію безпеки на наземному транспорті, надавши посвідчення та придбаний квиток. Таким чином, водія та перевізника зобов’язують сплатити штраф у розмірі 170 гривень. Бити перевізників по кишені гривнею, з його слів, - найбільш ефективний спосіб для того, щоб відстояти свої права.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
новий Показати IP 7 Жовтня 2014 23:55
Давайте зробимо комунізм:безкоштовний проізд,безкоштовні магазини,бари,безкоштовна праця.Як ви не усвідомите,що всі пільговики провозяться за рахунок водія,бо перевізник план не зменшить,а ви знову піаритесь перед виборами.дайте людям адресну допомогу,або зробіть доходи реальними,та не розводьте халявщиків, якими самі являетесь.Чому міська рада катаеться безкоштовно в маршрутках?Мала зарплата???Школяр який грошей не заробляе платить,а той хто мае пенсію інколи і не маленьку -халявщик.І ви шановні рветесь в Европу??? З такими підходами аби в Гондурас або на Чукотку прийняли...
Міркування Показати IP 8 Жовтня 2014 17:41
Уся нісенитниця у тому, що перевізники, перед тим, як просити у міськраді дозвілу на перевезення, не не знабть законів що до технології перевезень.. У законах вказано пільгові категорії. Тому перевізник повинен зважити свої мождивості. Не можеш зробити так, як каже технологія життя людей згідно законів не ставай перевізником. Став перевізником - виконуй закони.
новий до Міркування Показати IP 8 Жовтня 2014 22:24
Уся нісенітниця в тому що по законах які зараз існують ні один перевізник ні один бізнесмен не зможе вижити тим більше що транспорт-одна з самих затратних штук .Якщо маеш автомобіль то в курсі...Це не облупити яблуню яку посадив твій дід і сидячи на базарі скаржитись покупцям що долар виріс тому і яблука в ціні. Це транспорт який по наших дорогах намотуе по 300км в день і заправляе на700грн в день.Включайте мізки любі моіі. Якщо не в курсі то краще не пишіть не розводьте суматоху.
Ніна Показати IP 4 Лютого 2015 13:15
Чому ж такі конкурси серед перевізників?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus