USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обшуки у Держлісагентстві: НАБУ вилучило особову справу Кватирка

24 Червня 2017 14:14
Детективи НАБУ під час обшуків у Держлісагентстві 20 червня, пов'язаних з розслідуванням щодо народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова, вилучили особові справи керівника Житомирського облуправління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського та керівника Волинського облуправління Олександра Кватирка.

Про це Укрінформу повідомило джерело в правоохоронних органах.

“Під час обшуків вилучили особові справи начальників Житомирського та Волинського обласних управлінь”, – зазначив співрозмовник.

За його словами, детективи також вилучили документи, які стосуються наказу ДАЛРУ від 21.04.2017 р. “Про затвердження Переліку земель лісогосподарського призначення, у межах яких є частини, які порушені внаслідок незаконного видобування бурштину і потребують рекультивації”.

“Забрали всі документи, які стосуються наказу про рекультивацію”, – сказав він.

Курінський очолив Житомирське ОУЛМГ у 2014 році. Тоді його заступником став Кватирко, який вже у 2015 р. обійняв посаду начальника Волинського ОУЛМГ, а нині претендує на посаду першого заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів.

Нагадаємо, свого часу призначення Олександра Кватирка тимчасово виконувачем обов’язків начальника ОУЛМГ Волині викликало хвилю обурення як у активістів, так і у лісівників. Так, зокрема, мав місце інцидент, коли головного лісівника області екологи затримали із групою мисливців на заповідній території «Звірівського лісництва». Окрім незаконного полювання в забороненому місці Кватирка звинувачують у тиску на шацьких лісівників. На блокування роботи підприємства з боку Кватирка нарікали працівники того ж Шацького учбово-дослідного лісового господарства, яке вирізало більше сотні дерева заради візиту шефа на Водохреще.

Окрім того, 8 лютого лісівників привезли під стіни Волиньради. Організатори акції наголосили, що обурені зверненням облради щодо можливого звільнення їхнього керівника Олександра Кватирка. Втім, самі ж учасники акції зізналися, що їм дали вказівку приїхати та заборонили висловлювати власну позицію. Для цього залучили й шкільні автобуси. У зв’язку з використанням освітянських машин не за призначенням в обласному управлінні освіти, науки та молоді облдержадміністрації скликали спеціальну нараду. У результаті пообіцяли притягнути до дисциплінарної відповідальності за недоцільне використання шкільних автобусів керівника Міжшкільного навчально-виробничого комбінату селища Ратне.

Як повідомлялося, детективи НАБУ спільно з ФБР під час спецоперації викрили народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова в отриманні 311 тис. дол. хабарів. Нардепи обіцяли внести зміни до законодавства, які регулюють видобуток бурштину. Після невдачі планували організувати видобуток бурштину під виглядом рекультивації земель у Рівненській, Житомирській та Волинській областях.

За даними САП, депутати також обіцяли вплинути на ухвалення посадовими особами Держлісагентства наказу про затвердження переліку земель лісогосподарського призначення, які підлягають рекультивації.

Охоронець Розенблата був затриманий 19 червня під час одержання хабара депутатові в сумі 200 тис. дол. за вирішення питання з ліцензуванням видобутку бурштину. Проте згодом його і помічника нардепа відпустили.

21 травня Генпрокуратура направила до ВР подання на зняття депутатської недоторканності з Розенблата і Полякова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Цвинтар А.А. Показати IP 24 Червня 2017 14:37
Коли будуть повідомлення про вироки суду затриманим ? Таке враження , що тільки гучно затримують і "тихенько" за нормальні відкати відпускають . Чому так думаю, подивіться як живуть прокурори на " зарплату " !
правда Показати IP 24 Червня 2017 14:38
люди добрі можливо вже прийшов час викинути з кабінета і самого кватірка з його підлизами .русланчика і борю бо це вже так всім надоїло
справедливий до правда Показати IP 24 Червня 2017 17:15
Якщо є початок, то мусить бути і кінець.Це тільки початок! І сахнюк нікуди не дінеться, муситиме відповісти.
ворон Показати IP 24 Червня 2017 16:35
поки його не викинуть із кабінета, він так і буде відкати возити!!!
До ворона Показати IP 24 Червня 2017 20:39
Возить він дуже справно. Хай ще поробить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus