USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Офіційно: в громадському транспорті Луцька можна буде їздити без сертифікатів про вакцинацію

6 Листопада 2021 14:13
Попри запровадження червоної карантинної зони на Волині з 8 листопада, в автобусах і тролейбусах Луцька можна буде їздити без обов’язкової наявності сертифікату про вакцинацію від коронавірусу.

Відповідне рішення прийняла комісія ТЕБ і НС сьогодні, 6 листопада, інформує Луцька міська рада.

Нагадаємо, З 8 листопада у зв’язку з віднесенням Волинської області до червоної зони епідемічної небезпеки школи переходять на дистанційне навчання, а дитсадки зможуть працювати в разі повної вакцинації всіх працівників закладу.

Окрім того, з понеділка освітяни та працівники державної служби, які не пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітних плат.


Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Юрій Кирилюк поінформував учасників про здійснення додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів в Луцькій міській територіальній громаді у зв’язку з запровадженням у Волинській області «червоного» рівня епідемічної небезпеки, пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Він наголосив, що вони запровадженні терміном на два тижні і починають діяти з понеділка, 8 листопада.

Юрій Кирилюк розповів, що запроваджується низка обмежень. Зокрема, забороняється:

- перебування на територіях загального користування без засобів індивідувального захисту;

- прийом відвідувачів у закладах громадського харчування;

- прийом відвідувачів у ТРЦ, розважальних закладах, закладах торгівлі та побутового обслуговування;

- прийом відвідувачів закладами культури (крім історико-культурних заповідників);

- проведення масових заходів (крім автоконцертів, автокінотеатрів, виробництва аудіовізуальних творів);

- робота закладів громадського харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби (крім надання послуг із харчування у готельному номері);

- діяльність ринків (крім продовольчих);

- відвідування закладів освіти (крім дошкільних, спеціальних закладів та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти);

- робота підвісних канатних доріг.

Проте, за його словами, зазначені заборони не застосовуються, якщо 100 % працівників та відвідувачів мають «зелений» COVID-сертифікат (про повний курс вакцинації проти COVID-19), негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус чи довідку про нещодавнє одужання.

Начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін повідомив, що за минулу добу на Волині зафіксовано 466 нових випадків захворювання на коронавірус. 73 особи захворіли у Луцькій міській територіальній громаді. На жаль, 5 осіб за минулу добу померли від цієї хвороби. Він зауважив, що люди продовжують активно вакцинуватися, вакцини достатньо і є її вибір. За минулу добу щеплення отримало більше 2200 громадян.

Члени комісії обговорили ситуацію із запровадженням обмежень у зоні «червоного» рівня епіднебезпеки.

Зокрема, вирішено не обмежувати проїзд пасажирів в громадському транспорті Луцької міської територіальної громади в засобах індивідуального захисту, зокрема захисних масках, респіраторах, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, без пред’явлення COVID-сертифікату, негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або документа про одужання особи від зазначеної хвороби.

Крім того, обговорено можливість допуску до роботи працівників у закладах освіти, які зробили перше щеплення від коронавірусної інфекції. Однак, керівники навчальних закладів повинні забезпечити контроль завершення щеплення працівників освіти другою дозою вакцини у термін, визначений інструкціями до відповідних типів препарату від COVID-19.

Заступник міського голови Ірина Чебелюк зауважила, що міська влада має дбати і про безпеку громадян, і життєдіяльність міста. На жаль, є багато суперечностей у чинних нормативно-правових актах. Громадяни повинні дотримуватися карантинних вимог, носити засоби індивідуального захисту, тримати соціальну дистанцію. Важливим моментом, за її словами, є продовження вакцинації від COVID-19. Також заступник міського голови зауважила, що не варто застосовувати каральних методів до осіб, які зробили перше щеплення. Однак, громадяни, які відмовляються вакцинуватися, будуть відсторонені від роботи, згідно вимог чинних правових норм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
питання Показати IP 6 Листопада 2021 14:14
Чому не зазначено і не наголошено на тому, що у громадському транспорті має бути дозвіл тільки на сидячі мсця?!
Олександр Показати IP 6 Листопада 2021 14:57
Скажу так: до д...пи буде те "можна", якщо дозволять займати тільки сидячі місця. Однаково буде, як рік тому - не сісти в маршрутку що з вакциною, що без
Рома до Олександр Показати IP 6 Листопада 2021 16:01
А до чого тут вакцина взагалі до маршрутки?))
Кома до Рома Показати IP 6 Листопада 2021 20:20
Ти тільки сьогодні з коми вийшов? У світі епідемія коронавірусу а транспорт одне з найбільших джерел передачі вірусу, тому в транспорт мали б пускали лише вакцинованих, всі інші пішки чи на велосипедах!
Він до Кома Показати IP 6 Листопада 2021 23:59
А знаєте чому так зробили саме в Луцьку? Првильно, тому що перевізник своя людина яка має відбити вкладене. Не даром тихцем підняли ціну за проїзд, попередньо стимулюючи про це новинами про можливу зміну)
Анонім до Він Показати IP 7 Листопада 2021 09:26
Не саме в Луцьку. В Рівному теж всіх пускають
123 до Анонім Показати IP 7 Листопада 2021 14:18
там теж всі за світле майбутнє'?
Анонім Показати IP 6 Листопада 2021 16:06
дивує позиція представників влади, релігійних установ. не працює жодна форма взаємодії з громадськістю, окрім наздогнати з палицею і покарати. жодних пояснень про шляхи зменшення смертності населення, яке інформують фейками Google та Facebook. наступні вибори не за горами, а боротьба з наслідками епідемії - чудовий шанс заробити бонуси на роки. але жодних рухів, ніхто не працює з людьми. несподівано...
Реалії буття Показати IP 6 Листопада 2021 17:01
Скоро стикнемося з лавиною судових позовів ! Адвокати і судді ні без грошей, ні без роботи не зостануться !
Богдан Сташинський Показати IP 6 Листопада 2021 17:19
Це дуже погано ... Популістське рішення яке буде сприяти подальшому розповсюдженню інфекції, а могло стати додатковим стимулом для повної і тотальної вакцинації населення, тому що іншого шляху просто не існує !!! Волинь на останньому місці в країні по темпах вакцинації. Закарпатські цигани і волиняки виявилися найбільш темними особами в державі !!!
Лучани до Богдан Сташинський Показати IP 7 Листопада 2021 09:39
Дивний ти .
Капля Розуму до Богдан Сташинський Показати IP 8 Листопада 2021 09:32
Ой,не істерити вже ти так,Бодюню ,як та вагітна жіночка в токсикозі .Холєра тебе не вхопить.. "Закарпатські цигани" , сподіваюсь,для тебе доварили супер -вакцину із усіх доступених (від коронаваку до супутника включо) .То ж Скоро "волинякам " її передадуть на поїзд,щоб ті язиком твоїм поганим роздвоєним тебе щебетуна до сосни прв'язали (як ту Галю молодую із пісні) ,і провакцинячили і зліва , і зправа.
маша Показати IP 6 Листопада 2021 19:19
А на ринку для чого вакцинувалися , щоб сидіти вдома. На повітрі вірус погано передається, тому ринки потрібно закрити. А в маршрутках , в закритих приміщеннях вірус не попадає. На сьогодніший день всі віруси безпечні , крім коронавірусу.
Паша до маша Показати IP 6 Листопада 2021 20:42
Зав'язуй бухати чи на чому ти там сидиш, бо щось таке мелеш що на голову не налазить!
маша до Паша Показати IP 6 Листопада 2021 22:53
Це реалії життя. В вівторок побачимо на чому сидить наш влада. Чи будуть подвійні стандарти до різних людей.
маша Показати IP 6 Листопада 2021 19:24
В усіх містах ,в червоній зоні, ринки працюють , якщо вакцинований. Цікаво , як в нас буде ?
Анонім до маша Показати IP 7 Листопада 2021 08:13
Ви так кажете, наче в нас ринки не продуктові
Небайдужа Показати IP 6 Листопада 2021 21:52
Гордість за наше місто!!!
Анонім до Небайдужа Показати IP 7 Листопада 2021 08:13
*сором
Ха Показати IP 7 Листопада 2021 06:59
Або це ботва забигла любителі вакцинації и лохдаунов. А якщо ні то чого вам боятися і ваша статистика смертності це смішно і поменше тв дивіться ато скоро говно за їду будите спринімати
Волиняка Показати IP 7 Листопада 2021 08:35
На промисловому ринку вірус Є . а на продовольчому немає , в кафе вірус Є , а в Епіцентрі немає - хто визначає де є , а де немає ? А чому нічого не сказано про " Зондеркоманди " , які будуть шугати по підприємцях і виганяти вірус ?
До Волинянки Показати IP 7 Листопада 2021 10:13
Та чому ж ви вчепилися до того Епіцентру. Якщо в них буде 100%вакцинованих двома дозами, то вони будуть працювати. І всі організації будуть працювати і кафе і непродовольчі ринки якщо всі провакциновані.
До Волинянки Показати IP 7 Листопада 2021 10:19
Та чому ж ви вчепилися до того Епіцентру. Якщо в них буде 100%вакцинованих двома дозами, то вони будуть працювати. І всі організації будуть працювати і кафе і непродовольчі ринки якщо всі провакциновані.
Не вакцинований Показати IP 7 Листопада 2021 23:01
Хто хоче жити не приймайте вакцини, вона вбиває. Ці всі червоні зони, заборони, намордники є незаконні, і ніде не підписані. Не бійтеся цю позеленілу владу, їй вже не довго залишилося.
123 до Не вакцинований Показати IP 8 Листопада 2021 10:58
Кого вакцина вбила? Навіщо пишеш фейкову інформацію?
я Показати IP 8 Листопада 2021 11:17
Епіцентр це все таки магазин, а при чому тут заборона роботи підвісних канатних доріг ? Юрій Кирилюк поясніть.
777 Показати IP 8 Листопада 2021 12:02
Якщо захворюваність по місту за тиждень не збільшиться, то мер потрапить в список героїв. Якщо різко збільшиться - то в список антигероїв. Але й зараз виникає запитання, якщо транспорту можна, то чому не можна школам? Якщо можна садочкам, то чому не можна початковим та випускним класам? Якщо невакцинованих вчителів відсторонюють від роботи без збереження заробітної платні, то чому вакцинованих тримають на дистанційці?
Хаха Показати IP 8 Листопада 2021 21:34
Кожен повинен відповідати сам за себе,якщо заліз в транспорт чи магазин,не вакцинований відповідай,при чому тут шофер,чи продавець.Не хочеш вакцинуватися,йди пішки їдь велосипедом.Зараз куча «липових» сертифікатів,водій що повинен їх провіряти по Дії,він повинен виконувати ПДР ,а продавець коли буде провіряти сертифікати,то пів магазину винесуть.Написано на дверях«без маски і сертифіката не входити»-будь ласка виконуй,не виконуєш плати штраф.
Хаху до Хаха Показати IP 9 Листопада 2021 09:42
Не правильно. Кожний може заразити інших. Тому сьогодні продавчиня чи водій проявили "гуманність", а завтра хтось з їхніх рідних, невакцинованих, помер. Вірус рухається по колу, шукає собі жертву
Дайте відповідь Показати IP 9 Листопада 2021 04:19
Чому ніхто, зараз, не говорить, і не пише, як зберігається вакцина. В Україні є холодильники з -70(з мінус 70) градусів, для вакцин. Що ви колете людям?Побійтеся Бога, поки не пізно.
Ляшко до Дайте відповідь Показати IP 9 Листопада 2021 09:39
Все нормально. Якщо маєте зафіксовані факти порушення режиму збереження вакцини, повідомляйте на гарячу лінію МОЗ. Дякую за пильність

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus